• Alla
  • Odling
  • Personligt
  • Portfolio
  • Trädgårdsdesign
  • Växtporträtt

En fredag i april Nog för att det är april med allt vad det innebär med väderomslag och så vidare, men det här var väl ändå lite överdrivet? Förra veckan delade jag med mig av vårtecken i trädgården, så idag känns det lite komiskt att dela...

Nu börjar jag längta efter färska, egenodlade grönsaker. Enligt mig smakar egenodlade blad mycket bättre än köpta. Först ut att skördas här hos mig i år är övervintrad vintersallat som har växt till sig ordentligt under de senaste veckornas vårväder. Ett annat bra sätt att...

Vilken underbar vår vi har haft de senaste veckorna. Strålande sol nästan varje dag. Visst har det varit rätt kallt nattetid, speciellt natten till idag - här var det -11 grader när jag vaknade imorse. Och absolut, det har blåst rätt så kalla norrvindar en...

Våren i all ära – det är inte mycket som går upp emot perioden när träden byter nyans från brunt till grönt, häggen blommar och gräsmattorna i gamla trädgårdar fylls med scilla och vårstjärna. Även vintern har sin charm, speciellt vintrar med mycket snö. Men...

Det är inte helt lätt att hålla reda på alla olika begrepp inom växtvärlden. Två begrepp som är lätta att blanda ihop är om en växt är vintergrön eller städsegrön. Begreppen låter lika, men det finns en grundläggande skillnad som är viktig att känna till...

Mitt 2021 Jag har försökt sammanfatta mitt 2021 med den här listan som är inspirerad av Underbara Claras nyårslista. Det är högt och lågt, personligt och företagande. Gjorde du något 2021 som du aldrig gjort förut? En hel del. Det största nya jag gjorde var att avsluta min första...

Oavsett om du vill odla för att kunna skörda primörer under sommaren eller om du odlar för att bli självförsörjande på grönsaker, om du vill ha en prunkande lustgård med både grönsaker och blommor eller en funktionell köksträdgård som ger största möjliga skörd, så finns...

Odlingsåret 2021 Odlingsåret 2021 kunde vi njuta av grönsaker och blommor från trädgården från maj ända till december. Det som jag är mest nöjd över är den lyckade skörden av tomat, majs och aubergin. Lite motgångar störde skördeperioden och gjorde det svårt att göra alla inläggningar...

Att ha djur i din trädgård är både bra av flera anledningar. Dels är det mysigt att sitta och titta på hur djuren beter sig i sitt naturliga habitat (tycker en del, bland annat jag), dels hjälper insekter till att pollinera dina träd och buskar...