• Alla
  • Odling
  • Personligt
  • Portfolio
  • Trädgårdsdesign
  • Växtporträtt

Årets midsommarkrans Det bästa jag vet med midsommar - utöver att få umgås med nära och kära - är att få göra midsommarkransar. Det är en så fin stund att få sitta med ett uppdukat blomsterbord framför sig, fundera över kompositionen och binda kransen. I årets...

Försommarprakt Allt är lummigt grönt, fåglarna kvittrar intensivt och luften är full av dofter. Försommar. Visst är det en härlig tid, kanske årets bästa till och med? Det tänker jag i och för sig om varje årstid, men det är väl ändå det som är charmen...

Ormbunken har ett tag varit en bortglömd trädgårdsväxt som fått husera i trädgårdens skuggiga delar. Och det är sant att många ormbunkar trivs i skuggiga och fuktiga lägen, men faktum är att det finns massor av olika sorters ormbunkar – som trivs i olika lägen...

En fredag i april Nog för att det är april med allt vad det innebär med väderomslag och så vidare, men det här var väl ändå lite överdrivet? Förra veckan delade jag med mig av vårtecken i trädgården, så idag känns det lite komiskt att dela...

Nu börjar jag längta efter färska, egenodlade grönsaker. Enligt mig smakar egenodlade blad mycket bättre än köpta. Först ut att skördas här hos mig i år är övervintrad vintersallat som har växt till sig ordentligt under de senaste veckornas vårväder. Ett annat bra sätt att...

Vilken underbar vår vi har haft de senaste veckorna. Strålande sol nästan varje dag. Visst har det varit rätt kallt nattetid, speciellt natten till idag - här var det -11 grader när jag vaknade imorse. Och absolut, det har blåst rätt så kalla norrvindar en...

Våren i all ära – det är inte mycket som går upp emot perioden när träden byter nyans från brunt till grönt, häggen blommar och gräsmattorna i gamla trädgårdar fylls med scilla och vårstjärna. Även vintern har sin charm, speciellt vintrar med mycket snö. Men...

Det är inte helt lätt att hålla reda på alla olika begrepp inom växtvärlden. Två begrepp som är lätta att blanda ihop är om en växt är vintergrön eller städsegrön. Begreppen låter lika, men det finns en grundläggande skillnad som är viktig att känna till...

Mitt 2021 Jag har försökt sammanfatta mitt 2021 med den här listan som är inspirerad av Underbara Claras nyårslista. Det är högt och lågt, personligt och företagande. Gjorde du något 2021 som du aldrig gjort förut? En hel del. Det största nya jag gjorde var att avsluta min första...