10 saker jag vill göra i höst

Jobba på med roliga designuppdrag. Jag är så glad att ni vill ha min hjälp att skapa era drömträdgårdar, och att jag får arbeta med så varierande projekt.

Beskära många fruktträd!

Fokusera på studierna. Bli klar med kursen Trädgårdsdesign Flora, den sista kursen innan examensprojektet! Och hitta ett lämpligt och lagom utmanande projekt för mitt examensprojekt. Det kanske är din trädgård? Om du har en helt ny trädgård som ska byggas upp från grunden, eller en gammal trädgård som behöver göras om helt och hållet – skicka mig ett mail till sarah@bergerkullberg.se.

Designa och lansera minst 3 nya rabattdesigner.

Gå en workshop i trädgårdsfotografering med fotografen och konstnären Lena Granefelt. Lena har fotograferat till flera trädgårdsböcker som jag har uppskattat, så det ska bli väldigt kul och givande att få lära av henne.

Besöka många trädgårdar för trädgårdsrådgivning. Jag älskar att träffa trädgårdsägare som har funderingar kring sin trädgård och behöver råd och idéer för att komma vidare. Det är så fint att få hjälpa trädgårdsägare på vägen mot sin drömträdgård! (psst, det finns fortfarande tider för rådgivning i höst kvar, tryck här för att boka).

Kantareller i händer

Sätta massor av tulpanlökar. I våras blommade mängder av tulpaner, både i växthuset och utomhus. Det gav minst sagt mersmak så nu har jag beställt 650 lökar som jag ska sätta i höst för fantastisk skörd i vår. För att få skörd under lång tid har jag valt olika sorter och kommer sätta lökarna på olika växtplatser. Jag har valt en variation av sorter – både tidigblommande som kommer redan i april och såna som blommar på senvåren. Jag kommer sätta en del i växthuset, en del i odlingslådor och en del på friland.

Blogga regelbundet. Både trädgårdsartiklar, inlägg med växtporträtt, designråd och trädgårdstips och vardagliga inlägg, reflekterande texter och listor.

Förlänga sommaren och sommarkänslan. Njuta när det är fint väder, gå barbent och i sandaler. Kanske ta ett sensommardopp. Vara ute mycket i naturen, vandra och gå på svampjakt.

Åka på en trädgårdsresa. Något jag älskar är att besöka parker och trädgårdar. Gå runt länge, titta nära på växter. Beundra växtkombinationer, siktlinjer och designval. Tidigare har jag varit på trädgårdsresa till Enköping. I år är jag sugen på antingen Uppsala eller Göteborg.

Sarah Berger Kullberg Trädgårdsdesigner Örebro

/Sarah

Här på bloggen delar jag med mig av tips om trädgårdsdesign, odling och allt möjligt som har med trädgård att göra. Hunden Evi och naturupplevelser är andra stora intressen. Bor och är uppvuxen i Örebro. 

Inga kommentarer

Skriv en kommentar