Ännu mer vårlök!

Narcisslökar

I fredags såg jag på instagram att trädgårdsbutiken på gatan sålde ut vårlökar till halva priset, så på eftermiddagens hundpromenad mötte jag upp svärmor där för att köpa ett gäng narcisslökar. Den gracila orkidénarcissen ’Thalia’, den magnifika tazettnarcissen ’Bridal Crown’ och den vita påskliljan ’Mount Hood’ åkte ner i kundkorgen och fick följa med hem. Jag satte ner dem på gräsängen intill tunnelväxthuset, och nu är det bara att vänta på vacker, vit narcissblomning i april. 

Jag märker att jag försöker skapa ögonblick att drömma om och längta till under de långa mörka månaderna som väntar nu. Jag kan inte minnas att jag brukar tycka vintern känns så här jobbigt, men i år har mörkret påverkat mig. Det känns så motigt att det redan nu är mörkt vid klockan 16. 

Det är så många mörka timmar som ska fyllas med något annat än att vara i trädgården.

Inga kommentarer

Skriv en kommentar