Årets uteplats 2024

Jag vann! Årets uteplats 2024!

Sedan i tisdags har jag varit i Stockholm för att vara med på Nordiska trädgårdar med en uteplats. Igår öppnade mässan och juryns val av årets uteplats 2024 delades ut. Och jag vann! Men den fina motiveringen:

På liten yta samsas i flera rum som bjuder in till ett myllrande liv. Här finns plats till vila, odling och umgänge.

Trött i kropp och knopp och alldeles överväldigad av hur fint min uteplats har tagits emot. Det är så fint att se besökare stå länge och titta, peka och fota. Det känns verkligen kul att kunna inspirera till återbruk och att öka den biologiska mångfalden – i både stort och smått. 

Allt från att låta trädgården vara lite vild och rufsig och vänta med vårskötseln (för att låta de övervintrande insekterna få vakna i lugn och ro🐞), att återanvända sjöstensplattor genom att vända dem upp-och-ner (extra snyggt att rama in med smågatsten för att få en mjukare känsla!), att bygga staket av grenar till att plocka fram Rosa Ljung-figurerna. Flera har reagerat på de två klassiska 80-talsfåglarna med kommentarer som ”jag brukar ha så svårt för Rosa Ljung-figurer, men så här passar de ju jättebra” och ”jag har en hel låda med Rosa Ljung som stått på vinden i 30 år – nu ska de få komma fram!”

Jag älskar att kunna inspirera till att använda det vi har istället för att varje år konsumera nyproducerade prylar och detaljer till trädgården!

Jag är så stolt över min lilla trädgård, som jag arbetat med från en idé och skiss i december, till tungt och slitigt arbete i veckan för att förverkliga idéerna. Och så klart mycket arbete emellan. Fint att få förverkliga min vision! 

Jag delar några bilder från min uteplats här nedanför, men det kommer med allra största säkerhet komma fler inlägg från min uteplats – bland annat en beskrivning hur jag har byggt fåtöljen.

årets uteplats 2024
2 Kommentarer
 • Birgitta Nilsson
  Publicerad klockan 05:16h, 25 mars Svara

  Grattis! Skulle vilja se fotona närmare men de går inte att förstora så svårt att se närmare

  • Sarah
   Publicerad klockan 16:33h, 28 mars Svara

   Tack snälla! Konstigt att det inte går att förstora, det kommer ett inlägg med fler bilder på både helhet och detaljer, så håll utkik framöver för att se fler bilder🤗🌿

Skriv en kommentar