De första dagarna i december

Trädgården täckt i frost

Första helgen i advent och början av december har bjudit på fantastiskt vackra frostdagar. Det har kommit mycket snö både norrut och söderut i landet, men vi har fått nöja oss med ett rejält lager frost. Jag är lika glad ändå, det vita täcket ger vinterkänsla och vi slipper skotta snö. Just nu finns det inte speciellt mycket att göra i trädgården mer än att njuta av hur vackert det är. 

Frostig äng
Frost på fönster

Tack vare Evi är vi utomhus mycket även på vintern, tidigare tror jag inte vi var det på samma sätt. Visst gick vi ut för att hämta ved eller GÖRA något, men nu får vi lov att vara ute även om vi inte har något speciellt att göra. Eller, enligt Evi har vi ju en jätteviktig uppgift – att kasta in hennes älskade boll i den höga gräset så att hon kan hoppa runt och leta efter den och sen stolt visa upp den när hon hittar den.

Hund letar efter boll
Hund hittar boll

Köksträdgården vilar under ett lager frost. Vintersallaten klarar sig under vintern, precis som namnet avslöjar, och kommer gå att skörda när vädret blir mildare igen. Kylan kom så snabbt att jag inte hann med att täcka med fiberduk eller lock, vilket är lite typiskt för i år kom jag faktiskt ihåg att så rätt så mycket vintersallat. Förhoppningsvis blir det lite milt snart så att jag kan få skörda av den. 

Frostig vintersallat
Frost i köksträdgården
Sarah Berger Kullberg Trädgårdsdesigner Örebro

/Sarah

Här på bloggen delar jag med mig av tips om trädgårdsdesign, odling och allt möjligt som har med trädgård att göra. Hunden Evi och naturupplevelser kan  dyka upp ibland. Bor och är uppvuxen i Örebro. 

Inga kommentarer

Skriv en kommentar