Decemberlistan 2023

Hur var december?
December har varit både snabb och långsam. Snö, kallt och tö om vartannat. December var månaden vi hade Covid för första gången, tack och lov klarade vi oss lindrigt. Det har varit intensiva veckor med födelsedagsfiranden. December har varit precis så julmysigt som jag önslade, med julmarknader, en kall men vacker promenad på julafton, julbak, firanden med nära och kära, sociala mellandagar och att fira nyår på landet med farmor, på säkert avstånd från fyrverkerier.

Månadens jobb
Mest studier, jag har äntligen lämnat in en uppgift jag har skjutit på länge och insett att yrkeshögskola nog inte är något för mig. Jag har också hunnit med beskärning av en vildvuxen vinranka och skissat på idéer för växtstöd till den, administrationsjobb och arbete med ansökan till en rolig grej nästa år. Och så har jag skickat flera omgångar med paket från
Jennys butik

Månadens resa
En mitt-i-veckan-weekend till Göteborg över min 30-årsdag. Ett par dagar med resturangbesök, lyxig hotellfrukost, loppisrunda, finfika och strosande i vår gamla hemstad, en trip-down-memory-lane så att säga.

Månadens böcker:
Vi av David Nicholls
Det är något som inte stämmer av Martina Haag
Jävla karlar av Andrev Walden

Månadens tv-program:
Månadens tv-höjdpunkt var Musikhjälpen! 
Vi återupptäckte Taskmaster England. Och så det gamla vanliga: På spåret, slutspelet i Alla mot Alla, Sveriges historia, Cyklopernas land.

Månadens aktiviteter:
Förutom den stora jul-kickoffhelgen och alla kalas och firanden var nog månadens aktivitet ett besök på Magic Forest. Det var lite för mycket olika färger och för mycket folk för min smak, men det var en kul upplevelse. Jag föredrog den mjukare, mer klassiska belysningen i Wadköping.

Månadens trädgårdssysslor
December har varit en riktigt lugn trädgårdsmånad för mig. En del snöskottning, rädda buskar och träd från blötsnö och sopa av tunnelväxthuset ett par gånger. Det är allt. Nu börjar det klia i såfingrarna, kanske att de allra första fröerna får åka ner i jorden redan imorgon. 

Eller just det! Nu när jag tittade på bilderna till det här inlägget insåg jag att jag ju faktiskt har sått lite spenat i växthuset också. Spenat är perfekt att vinterså, fröerna klarar kyla bra och gror så fort jorden börjar värmas upp framåt våren. Tips! Lägg på lite snö när du har sått så vattnas jorden när det smälter.

Månadens skörd
Nu börjar det bli dåligt med färska grönsaker att skörda. Det finns fortfarande grönkål och vintersallat i tunnelväxthuset. Och så har vi fortfarande egen potatis, lök och vitlök, ett tag till i alla fall.

En önskan inför januari?
Det må låta präktigt men jag önskar mig en nystart i januari, och det känns redan nu som att det är på gång. Jag känner mig inspirerad! Och är laddad för en ny termin, att komma igång med mitt examensprojekt, att utveckla mitt företagande, uppdatera bloggen oftare och att skapa nya produkter till min butik. När jag ändå håller på och önskar slänger jag in att jag hoppas att energin kommer räcka till och hålla i sig. /mvh eventuellt-lite-överambitiös.

Sarah Berger Kullberg Trädgårdsdesigner Örebro

/Sarah

Här på bloggen delar jag med mig av tips om trädgårdsdesign, odling och allt möjligt som har med trädgård att göra. Hunden Evi och naturupplevelser är andra stora intressen. Bor och är uppvuxen i Örebro. 

Inga kommentarer

Skriv en kommentar