En fredag i april

En fredag i april

Nog för att det är april med allt vad det innebär med väderomslag och så vidare, men det här var väl ändå lite överdrivet? Förra veckan delade jag med mig av vårtecken i trädgården, så idag känns det lite komiskt att dela med mig av en snötäckt trädgård. Vanligtvis när jag tänker aprilväder ser jag framför mig solsken och regn om vartannat, inte drygt 20 cm blötsnö. Men en fördel är att det ska blir uppåt 10 grader varmt de kommande dagarna, så vi slipper skotta så mycket i alla fall. 

snöoväder i april
Snötyngd tall

Tall är en av mina favoritträd, de är så vackra! Synd bara att de så lätt bryts av tyngden av snön…

Vi har varit ute och pulsat i snön för att försöka rädda de snötyngda växterna från att ta skada. De kan lätt brytas av när det ligger ett tungt lager blötsnö på. Några lyckades vi rädda tror jag, men en del barrväxter och det gamla trädet som honungsrosen klättrar i klarade visst inte ett snöoväder till. Så nu får jag klura ut något nytt den kan få klättra i. Med de tre stora tujorna på bilden här nedanför går det inte att göra så mycket mer än att hålla tummarna och vänta på att snön smälter. De klarade sig under förra månadens dagar med blötsnö, så jag håller hoppet uppe att de klarar sig idag med.

Här är en som tyckte dagens väder var riktigt tråkigt.

Ett snötyngt träd med en honungsros

Honungsrosens klätterträd har brutits under den tunga snön.

Blommande honungsros

Honungsrosen när den blommade för fullt i somras.

Det är rätt vackert med snön ändå. Den skapar flyktiga konstverk här och var i trädgården.

Sarah Berger Kullberg Trädgårdsdesigner Örebro

/Sarah

Här på bloggen delar jag med mig av tips om trädgårdsdesign, odling och allt möjligt som har med trädgård att göra. Hunden Evi och naturupplevelser kan  dyka upp ibland. Bor och är uppvuxen i Örebro. 

Inga kommentarer

Skriv en kommentar