En levererad trädgårdsdesign

För ett par veckor sedan landande en ny trädgårdsdesign hos en härlig familj som bygger nytt hus i Kumla. De önskade en stilren, modern och lättskött trädgård som mjukar upp det nybyggda huset. 

En stor utmaning med ett nybyggt hus är att tomten är en helt tom yta. För att trädgården inte ska kännas steril och tom behövs växter som fyller ut och skapar höjd i trädgården. Träd som ska bli stora samt häck som ramar in trädgården är bra att plantera så fort som möjligt, eftersom det tar ett tag innan de växer på sig. Häckar och snabbväxande buskträd, som t.ex. kopparhäggmispel som jag har föreslagit till den här trädgården, är effektiva sätt att skapa höjd i trädgården.

Det var så kul att arbeta tillsammans med Ida (@projekt.im), som inte har så mycket erfarenhet av trädgård, men en del egna idéer och tankar som jag kunde arbeta vidare med.

levererad trädgårdsdesign

Trädgårdens grundform är modernt strikt med raka linjer. Växterna återkommer runtom i trädgården för att binda samman trädgårdens olika delar och skapa en röd tråd. Ett urval av växterna är bokhäck, kopparhäggmispel, prydnadsgräs och marktäckande perenner.

Förutom en illustrationsplan, växtlista och materialförslag får alla kunder som anlitar mig för hjälp med trädgårdsdesign får skötselråd och planteringsråd, baserat på de växter jag föreslår. Det kan till exempel vara tips på när det är bäst att beskära buskarna jag föreslår, när och hur den formklippta häcken ska beskäras och vilken jordtyp som är bäst att använda till växterna.

Hör gärna av dig om du är intresserad av att höra mer om hur jag kan hjälp dig att skapa en trädgårdsdesign för din trädgård, eller läs mer om mina designtjänster.

Sarah Berger Kullberg Trädgårdsdesigner Örebro

/Sarah

Här på bloggen delar jag med mig av tips om trädgårdsdesign, odling och allt möjligt som har med trädgård att göra. Hunden Evi och naturupplevelser är andra stora intressen. Bor och är uppvuxen i Örebro. 

Inga kommentarer

Skriv en kommentar