En skymning i augusti

En skymning i augusti

Häromkvällen var jag faktiskt ute och kom ihåg att ta lite bilder när skymningsljuset föll som finast över vår trädgård. Ofta glömmer jag bort att försöka fånga det fina på bild, eller så har jag gått in för kvällen när solen är på väg ner.

tunnelväxthus och köksträdgård i skymningen

Jag är så glad för tunnelväxthuset jag köpte begagnat i vintras. Förutom att det ser fint ut i skymningsljuset har jag kunnat skörda massor med gurka och tomater där, det är otroligt mysigt att sitta där inne när regnet öser ner utanför och så har jag stora förhoppningar om att kunna förlänga odlingssäsongen framåt hösten och början av vintern också.

Rosa rosenskära 'Rubenza'

Den rosa rosenskäran ’Rubenza’ blommar fint bland tomater och kålplantor.

Kantnepeta, tuvrör och röd solhatt

Tuvörens vippor vajar, de röda solhattarna ’Magnus’ har nyss börjat blomma och kantnepetan är inne på sommarens andra blomning, efter att jag klippte bort de som hade blommat över i slutet av juli. 

Jordkällare täckt av klematis 'Paul Farges'/summersnow

Det här är min favoritvy den här tiden på året. Vitalba-klematis ’Paul Farges’, även kallad Summer snow, täcker in jordkällaren med små vita blommor. Doftar underbart gör den också!

Vitalba-klematis 'Paul Farges'
Ros 'The Fairy' med rosa små blommor har fått stöd av en gammal stol

Rosen ’The Fairy’ med sina små, rosa blommor har fått stöd av en gammal, rostig stol. Vackert, romantiskt och praktiskt. Jag tycker alltid det är kul med återbruk i trädgården – att kunna ge saker ett andra liv.

Sarah Berger Kullberg Trädgårdsdesigner Örebro

/Sarah

Här på bloggen delar jag med mig av tips om trädgårdsdesign, odling och allt möjligt som har med trädgård att göra. Hunden Evi och naturupplevelser kan dyka upp ibland. Bor och är uppvuxen i Örebro. 

Inga kommentarer

Skriv en kommentar