En varm majdag i stadsparken

En varm fredagseftermiddag mötte jag upp min växtkompis Jenny för en vårvandring i stadsparken. Jag älskar att besöka parker och titta på växter, inspireras av olika växtkompositioner och se hur växterna ser ut vid olika tillfällen under säsongen. Både när jag kommer till nya städer, som när jag gick en sväng i Kyrkoparken i Skövde i väntan på tåget i söndags. Och så klart stadsparken här i stan. 

Magnoliablom i maj

Magnoliorna sjöng på sista versen, men blommade fortfarande.

Magnolia soulangiana ’Black tulip’

 Magnolia soulangiana ’Black tulip’

Magnolia soulangiana ’Black tulip’
Lönnar i blom och idegranshäckar

Vacker siktlinje som förstärks av gången, de välklippta idegranshäckarna och träden som tornar upp på var sida gången.

Vårlöksrabatt deluxe, med kejsarkrona, olika sorters tulpaner och penséer

Vårlöksrabatt deluxe, med kejsarkrona, olika sorters tulpaner och penséer i en orange, rosa färgskala. 

Gul kejsarkrona

Gul kejsarkrona

Sarah Berger Kullberg Trädgårdsdesigner Örebro

/Sarah

Här på bloggen delar jag med mig av tips om trädgårdsdesign, odling och allt möjligt som har med trädgård att göra. Hunden Evi och naturupplevelser är andra stora intressen. Bor och är uppvuxen i Örebro. 

Inga kommentarer

Skriv en kommentar