Februarilistan

Februari är till ända och det blev inte så mycket av en vintermånad som det brukar vara. 
Känns det som i alla fall? Nu känns det som att våren ska komma igång med full kraft, men det kommer nog dröja ett par månader innan det är varm vår på riktigt. Till dess är jag glad för soliga dagar där har varit över 20 grader inne i tunnelväxthuset. Det är en av sakerna jag längtade efter när jag drömde om ett tunnelväxthus: 20 grader i februari, så härligt att få uppleva den drömmen.

Hur som helst, februari är förbi och jag tänkte sammanfatta månaden i en lista inspirerad av Flora.

Trädgårdskalender mars

Känsla kring månaden?
Jag har en fin och mjuk känsla kring februari. Ljuset har gjort mig glad och jag har gjort mycket.

Månadens teve:
Mycket serier, som vanligt! Jag älskar frågesporter och där har februari levererat! På Spåret, Alla mot alla och Jeopardy har följts slaviskt. Och så tyckte jag verkligen om serien Två singlar och Colin. Så här står det om den på SVTplay: ”Ashley och Gordon är två komplexa och smått dysfunktionella singlar som en dag förs samman av en bilolycka och en skadad hund.”

Månadens poddar:
Just nu lyssnar jag på en hel del SR-poddar när jag jobbar. Perfekt sällskap när jag ritar eller sitter med växtval. Några favoriter är Lantzkampen, P3 med Torbjörn, Druid & Zimmerman show, Morgonpasset, P3 Historia och Vardagsfilosofiska rummet. 

levererad trädgårdsdesign

Månadens youtube:
Sara Bäckmo och Ribecka.

Månadens tidningar:
Hemträdgården, Rum&Ute, Gardens Illustrated och Allt om Trädgård. Gillar att bläddra i trädgårdstidningar för att hämta inspiration och läsa reportage från människors trädgårdar.

Månadens sysselsättning:
Jag har lämnat över en trädgårdsdesign för en nybyggd villatomt, påbörjat ett nytt designuppdrag och bokat in ett par rådgivningar. Jag är så tacksam över att få komma igång med min trädgårdsverksamhet samtidigt som jag avslutar utbildningen till trädgårdsarkitekt.

Månadens evenemang:
Vi har hunnit med en del i februari, kul att komma ut lite under de mörka vinterkvällarna. Ett 30-årsfirande, en gymnasiekonsert, en standup-show med Magnus Betnér och en pubfrågesport.

Månadens vårtecken:
Grannens snödroppar blommar för fullt, och våra är på god väg att komma upp också. Tulpanerna jag satte i tunnelväxthuset i höstas har börjat kika upp! Ett fågelbo i granntomtens häck. Och så klart soliga lunchraster med boll-lek för Evi. När hon lägger sig och njuter i det höga gräset vet man att det är varmt på riktigt.

Sarah Berger Kullberg Trädgårdsdesigner Örebro

/Sarah

Här på bloggen delar jag med mig av tips om trädgårdsdesign, odling och allt möjligt som har med trädgård att göra. Hunden Evi och naturupplevelser är andra stora intressen. Bor och är uppvuxen i Örebro. 

Inga kommentarer

Skriv en kommentar