Första veckan i december

Kikar in med en riktigt typiskt måndags-blogginlägg. En sån där lite präktig veckolista. Med både bestämda och lite lösa planer. Mycket födelsedagsfirandet, studier och lite utomhusjobb.

Måndag

Idag har jag de sista föreläsningarna på kursen jag gått nu under höstterminen. Specialiserad växtkunskap och växtskador. Föreläsningar från 9-17 och så en inlämningsuppgift som ska in. Kanske åker och kör ett träningspass på kvällen om jag känner mig rastlös efter att ha suttit stilla hela dagen.

Tisdag

Beskärningsjobb! Kul att få komma ut och beskära lite nu igen, efter lite vila för redskap och handleder. En förvuxen vinranka ska få lite styrning och en nystart. Vinrankor ska beskäras när de är i vila nu under tidig vinter ~ beskärning senare kan leda till att de ”blöder”, det vill säga att saven läcker ut när den stiger och då förlorar vinrankan viktig energi och näring. På kvällen ska vi ut och äta med ett par kompisar.

Onsdag

Tenta. Jobba med innehåll till blogg och sociala medier. Göra klart och skicka in en ansökan till en kul grej som kanske blir av i vår. Och ett HIT-pass tillsammans med min syster på kvällen.

Torsdag

Idag rivstartar födelsedagstiden i min familj med farmor som fyller 90 år! På förmiddagen administrationsjobb och på eftermiddagen firande med smörgåstårta och farmors kakor <3

Fredag

Sista tentan för veckan. Inte planerat resten av arbetsdagen än, men på kvällen blir det På Spåret. Det enda tv-program vi följer slaviskt efter tv-tablån.

Lördag

Storkalas för farmor, men först en riktig långpromenad med Evi. Håller tummarna för sol! 

Söndag

Födelsedagarna fortsätter, idag är det morfars tur att bli firad. Kanske bakar lite lussekatter innan kalaset, eller pepparkakor. Vi får se, men nu är det väl hög tid för lite julbak?

Önskar dig som läser en riktigt fin vintervecka!

Sarah Berger Kullberg Trädgårdsdesigner Örebro

/Sarah

Här på bloggen delar jag med mig av tips om trädgårdsdesign, odling och allt möjligt som har med trädgård att göra. Hunden Evi och naturupplevelser är andra stora intressen. Bor och är uppvuxen i Örebro. 

Inga kommentarer

Skriv en kommentar