Midsommarkransen 2022

Årets midsommarkrans

Midsommarkrans
Midsommarkrans

Det bästa jag vet med midsommar – utöver att få umgås med nära och kära – är att få göra midsommarkransar. Det är en så fin stund att få sitta med ett uppdukat blomsterbord framför sig, fundera över kompositionen och binda kransen. I årets krans har jag använt ljusrosa rosor från en vildväxande ros i vår trädgård, blommor från paradisbuske och pionblad och daggkåpa som en grön bas. Det blev en fin blandning av färg och form tycker jag. Det är nog den bästa krans jag någonsin gjort.

I år gjorde jag två kransar. Till den första plockade jag vilda blommor från vägkanterna (klöver, prästkrage, smörblommor och hundkäx) och använde sytråd för att binda fast blommorna på kransen, som på den här videon jag la ut på Instagram förra året. Den blev lite lös så jag testade att binda med tunn ståltråd istället för sytråd – vilket visade sig vara en mycket bättre teknik.

Brukar du göra midsommarkrans? Vilka är dina favoritblommor att ha i kransen? Lämna gärna en kommentar här nedanför.

Sarah Berger Kullberg Trädgårdsdesigner Örebro

/Sarah

Här på bloggen delar jag med mig av tips om trädgårdsdesign och odling blandat med mitt vardagsliv. Hunden Evi och naturupplevelser kan  dyka upp ibland. Bor och är uppvuxen i Örebro. 

Inga kommentarer

Skriv en kommentar