Första november i tunnelväxthuset

första november i Tunnelväxthuset

Nästan alla löv har fallit, marken är brun av löv och grönsakerna som står kvar i köksträdgården behöver skyddas från hungriga rådjur. Det är första november, början på det som känns som årets mörkaste månad. Men i tunnelväxthuset grönskar det fortfarande, häng med in och kika!

Köksträdgården i november
Smultron i tunnelväxthuset i november

Mina månadssmultron kämpar på bra, precis som jag hoppats på! Förra året plockade jag de sista smultronen utomhus i början av oktober och min förhoppning var att skördesäsongen skulle förlängas till november inne i tunnelväxthuset. Så roligt!

Solrosorna utomhus har slutat blomma sedan några veckor tillbaka, inte för att det har varit så kallt utan för att det varit så fuktigt att de blommar över fort. Men, inne i växthuset blommar de på för fullt. Det är så mysigt att komma in där och se de lysande gula solarna – jag är så glad att jag planterade de där små solrosplantorna i slutet av sommaren.

solros i november
tunnelväxthus i november
Bladpersilja och grönkål växer i tunnelväxthuset i november
Blandat bladgrönt i november

Köldtåliga bladgrönsaker och rädisor växer på fint i det milda höstvädret. Komatsuna, dill, vintersallat, vinterportulak och rädisor är redo att skördas. Krukan med vinterportulak råkade stå ute lite för länge, rådjuren hann kalasa på de finaste bladen, men jag tror nog att de kommer växa till sig under vintern. Om inte annat när ljuset börjar komma tillbaka i februari. 

Att följa tunnelväxthuset är en av de saker jag ser fram emot mest de kommande, mörka vintermånaderna.

Sarah Berger Kullberg Trädgårdsdesigner Örebro

/Sarah

Här på bloggen delar jag med mig av tips om trädgårdsdesign, odling och allt möjligt som har med trädgård att göra. Hunden Evi och naturupplevelser är andra stora intressen. Bor och är uppvuxen i Örebro. 

Inga kommentarer

Skriv en kommentar