Oktober i en lista

Oktober i en lista

Jag kommer minnas oktober 2022 som en lång och vacker höstmånad med mycket färger. Här är en sammanfattning av mitt oktober. Om tv-program jag sett, musik och poddar jag lyssnat på, böcker jag läst och växter jag njutit av. Listan är inspirerad av Flora Wiström.

Liten svart hund och orange löv

Månadens teve:
Alla mot alla – jag ÄLSKAR frågesportsprogram. Tunna blå linjen. Cyklopernas land. Spelskandalen.

Månadens musik:
Markus Krunegård. Alltid Krunegård.

Månadens poddar:
Såna som är trevligt sällskap på promenader och när jag jobbar med något där jag inte måste tänka så mycket. Druid & Zimmerman Show. Lantzkampen. Morgonpasset i P3. Fördomspodden. Fredagsquizet i P3.

Månadens youtube:
Ribecka. Sara Bäckmo, jag tycker det är så intressant och lärorikt att följa hur hon har tagit över en handelsträdgård och hennes tankar och lärdomar från den resan. 

Månadens vackraste växt:
Hemma i trädgården måste jag ändå säga den stora, gamla eken. När lövverket skiftar till orange och sen faller ner är den magisk.

 

Ekträd i orange höstfärger i november

Månadens favoritväxt:
Alla växter med starka höstfärger.

Månadens sysselsättning:
Leverans av ett färdigt designprojekt. I mina studier till trädgårdsarkitekt håller jag på med två kurser parallellt. En designkurs och en kurs i entreprenörskap. En hel del tid har spenderats med datorn framför kaminen, med yllefilt och hund på benen. På fritiden 
har jag bland annat gått många promenader, plockat trattkantareller på vårt bästa svampställe och satt mängder med tulpanlökar.

 

Månadens sämsta:
Mörkret.

Månadens bästa beslut:
Att vara ute par timmar i dagsljuset på dagen och jobba vid datorn när det är mörkt istället. 

Månadens film:
Cathrine Called Birdy. 

Månadens scenframträdande:
Lajka på Kulturkvartet, med Özz Nûjen.

Månadens vackraste:
Höstens första frostmorgon.

Frostig morgon i oktober
Sarah Berger Kullberg Trädgårdsdesigner Örebro

/Sarah

Här på bloggen delar jag med mig av tips om trädgårdsdesign, odling och allt möjligt som har med trädgård att göra. Hunden Evi och naturupplevelser är andra stora intressen. Bor och är uppvuxen i Örebro. 

Inga kommentarer

Skriv en kommentar