Julklappstips till trädgårdsägaren

Julklappstips till trädgårdsägaren

Julen närmar sig och för många är det dags att börja tänka på julklappar, att ge bort och kanske önska sig själv. Här kommer ett gäng tips på julklappar till trädgårdsägaren!

Presentkort på trädgårdsdesign. Ett presentkort på trädgårdsdesign kan användas både för konsultationer, designtjänster och färdig rabattdesign. Det passar både för den som precis flyttat in i ett nytt hus, trädgårdsägaren som bott i sitt hus en längre tid eller kanske den som ska sälja och behöver hjälp med styling inför visningen. I webbshopen kan du köpa presentkort som skickas hem till dig eller direkt till den som ska få det.

Presentkort trädgårdsdesign

Prenumeration på en trädgårdstidning. Det finns en uppsjö av olika trädgårdstidningar att prenumerera på. Några av mina favoriter är:

• Allt om trädgård. Deras besök i trädgårdar runt om i trädgården ger många idéer och nya tankar.
Rum&Ute. Ett riktigt magasin som har en exklusiv känsla.
• Gardens Illustrated. En engelsk tidning med reportage från mestadels England, men även från andra länder i Europa. Den skiljer sig lite från de svenska tidningarna, England är ofta lite före Sverige när det kommer till nya trender.

Trädgårdshandskar. Hållbara handskar är bra att ha för att skydda händerna från skador och att torka ut. Och så har de en tendens att slitas ut och försvinna lite varstans i trädgården. 

Rabatt-design. Mina färdiga rabattdesigner ger en tydlig plan att följa för att plantera en ny rabatt, med allt från hur rabatten ska förberedas, växtlista med de växter som ska köpas i växtbutiken samt planterings- och skötselråd. Oavsett om det är en befintlig rabatt som ska göras om eller en helt ny rabatt som ska anläggas har man nytta av en färdig rabattdesign.

Trädgårdsböcker. Det är inte mycket som är lika mysigt och inspirerande som att bläddra i trädgårdsböcker. Några böcker som står på min önskelista i år:

• Perenner: Inspiration – Skötsel – Lexikon. Av Marie och Björn Hansson.
• Ormbunkar. Av Anton Sundin.
• Trädgårdens växtskydd. Av Maj-Lis Pettersson och Ingrid Åkesson.

Några andra inspirerande trädgårdsböcker: 

• Trädgårdsform: vackrare trädgård med arkitektens verktyg. Av Karin Janrik och Viveka Ljungström.
• Min skogsträdgård: silande ljus och vandrande skugga. Av Marika Delin.
Handbok för köksträdgården. Av Lena Israelsson. En klassiker med allt du behöver veta för att odla egna grönsaker.
• Ulla Molin: konsten att skapa den tidlösa trädgården. Av Liselotte Fritz.

Fågelholk eller insektshotell. En present som ger glädje både för den som får den och för djur och natur. Att locka insekter och fåglar till trädgården hjälper till att öka den biologiska mångfalden och stärker trädgårdens motståndskraft mot angrepp från skadedjur.

Sarah Berger Kullberg Trädgårdsdesigner Örebro

Varma adventshälsningar /Sarah

Här på bloggen delar jag med mig av tips om trädgårdsdesign, odling och allt möjligt som har med trädgård att göra. Hunden Evi och naturupplevelser är andra stora intressen. Bor och är uppvuxen i Örebro. 

Julklappstips för trädgårdsägaren
Inga kommentarer

Skriv en kommentar