Vad jag kan skörda i trädgården i slutet av november

skörd i tunnelväxthus i november

Följ med till växthuset och skörda lite lunchgrönsaker! Tänk att fortfarande kunna gå ut i trädgården för att skörda grönsaker i slutet av november? För några år sen drömde jag om det här, och nu är det verklighet. Jag är så så glad för mitt tunnelväxthus, och allt jag lärt mig om vinterodling. Det mesta har jag lärt mig av Sara Bäckmo, min och många andra hobbyodlares guru.

Utifrån ser växthuset inte så speciellt ut, men därinne göms grönt guld! 

Det här är vad jag fick med mig in:

Morötter

Morötter som skördades ur landet för några veckor sedan och nu lagras inne i växthuset.

Persilja!

Grönkål går bra att skörda i november

Grönkål.

Spenat i tunnelväxthuset i november

Spenaten kämpar på.

Vintersallat och mizuna, en asiatisk kålsort som smakar som mild ruccola.

Sallaten står sig bra, eklbladssallat är mer köldtålig än andra sorter.

Och ännu mer vintersallat. Den har självsått sig runtom i växthuset och kommer upp där den vill. Tacksamt!

Har du något du kan skörda i trädgården fortfarande?

Sarah Berger Kullberg Trädgårdsdesigner Örebro

/Sarah

Här på bloggen delar jag med mig av tips om trädgårdsdesign, odling och allt möjligt som har med trädgård att göra. Hunden Evi och naturupplevelser är andra stora intressen. Bor och är uppvuxen i Örebro. 

Inga kommentarer

Skriv en kommentar