Vårtecken i min trädgård

Vårtecken i min trädgård

Vilken underbar vår vi har haft de senaste veckorna. Strålande sol nästan varje dag. Visst har det varit rätt kallt nattetid, speciellt natten till idag – här var det -11 grader när jag vaknade imorse. Och absolut, det har blåst rätt så kalla norrvindar en del dagar. Men allt det är förlåtet när jag hittar en plats i lä på södersidan av stallet och behöver ta av mig jackan för att det blir för varmt. För att inte tala om alla vårtecken som naturen bjuder på! Underbara snödroppar, stora fält av krokus, blåsippor, perenner som spirar och träd som knoppar. 

Snödroppar som blommar på vårvintern
Insidan av en snödroppe
Snödroppar i februari

Snödropparna är fina både på avstånd och på nära håll. Visste du hur insidan av en snödroppe ser ut? 

Spirande jordgubbsplantor
Kärleksört på gång upp

Under lagret med löv och nedvissnade perenner kämpar de små skotten sig upp. Det börjar bli dags att rensa bort det nedvissnade och lägga på ett lager stallgödsel, men jag avvaktar nog ett par veckor till. Det är så underbart att gå en runda i trädgården och se allt som kommer upp. Varje dag går jag en sväng för att se vad som kommit upp. 

Ett stort fält med blå krokus
Blåsippor

Vita blommor i all ära, men på våren njuter jag lite extra av riktigt färgglada blommor: stora fält av blå krokus, en klick blåsippor som lyser upp bland de bruna löven, tussilago som lyser upp vägkanterna som små solar och de gula påskliljorna som snart kommer upp.

Krokus 'Jeanne d'Arc'

De vita krokusarna ’Jeanne d’Arc’ kom upp tidigt och har blommat ett par veckor nu. Hoppas att de klarade nattens minusgrader.

Spirande grönsaker

I drivbänken längs uthusets södervägg växer övervintrad vintersallat. När jag ser bilden inser jag att jag borde passa på att så något mer i tomrummen mellan plantorna, lite spenat kanske kan få komma ner där.

Fågelholk av spillvirke

Tidigt på våren är en bra tid att sätta upp nya fågelholkar, så att småfåglarna har någonstans att lägga sina ägg. Den här holken byggde jag tillsammans med min pappa av egensågat virke och spillvirke. Det är en så söt modell tycker jag!

Spirande rabarber

Våran rabarberplanta växer i ett väldigt gynnsamt läge längs med en södervägg – vilket betyder att de kommer upp väldigt tidigt på våren. Jag har ställt en svart kruka över en del av plantan för att kunna skörda glasrabarber senare i vår. 

Sarah Berger Kullberg Trädgårdsdesigner Örebro

Varma vårhälsningar /Sarah

Här på bloggen delar jag med mig av tips om trädgårdsdesign, odling och allt möjligt som har med trädgård att göra. Hunden Evi och naturupplevelser kan  dyka upp ibland. Bor och är uppvuxen i Örebro. 

Inga kommentarer

Skriv en kommentar