Vecka 1: Önskningar för 2024

Hej 2024! Och hej till dig som läser! 

Jag vaknade upp med en rejäl förkylning imorse, typiskt så här på årets första dag. H var sjuk precis innan jul och jag trodde att jag hade klarat mig undan, men tji fick jag. Hur som helst hade vi en väldigt mysig kväll tillsammans med min farmor igår. Hemma hos oss närmare stan skjuter de som tokar, och skrämmer slag på Evi, så i år firade vi med farmor på landet istället. Det kanske får bli en ny tradition🥰 

Kvällen bjöd på trerätters, sällskapspel och Skansenfirandet på tv som dränkte ut ljudet av de få fyrverkerier som hördes där ute på landet. Egentligen tycker jag att folk kunde sluta med fyrverkerier helt och hållet, men det är väl inte alltför mycket begärt att fyrverkerierna begränsas till 12-slaget?

Så här på nyårsdagen passar jag på att reflektera lite över året som gått och vad jag önskar för det nya året. Jag är inte så mycket för regelrätta nyårslöften, men de senaste åren har jag skrivit ner önskningar för det kommande året. Det är roligt att gå tillbaka till de här listorna och se att det faktiskt händer mycket på ett år, oavsett om alla önskningar uppfylls eller inte.

2024 vill jag…

Lyssna inåt och vara snällare mot mig själv. Inte ställa för höga krav eller bli besviken på mig själv när saker och ting inte går vägen.

Satsa ännu mer på bloggen. Fler innehållsrika, lärorika inlägg och uppdatera med regelbundet.

Utnyttja morgnarna bättre. Gå upp tidigare för att arbeta med ”kontorsjobb” och frigöra tid till andra, praktiska uppgifter under dagen.

Bli klar med utbildningen till Trädgårdsarkitekt. Det har stått på min lista ett par år nu, men i år tror jag att det blir verklighet!

Ha mod, energi och inspiration att fortsätta utveckla mitt företagande så att det står på flera ben. Dels fortsätta med designuppdrag, trädgårdstjänster, beskärning men också skapa nya produkter till min butik och börja odla grönsaker och blommor till försäljning.

Vandra några dagar på Bergslagsleden.

Skaffa höns!

Göra fler korta turer med vår campervan. Kanske till Östkusten? Eller Kosteröarna? Eller Värmland? Det finns så mycket att upptäcka i Sverige!

Och så har jag så klart ett gäng odlings- och trädgårdsrelaterade önskningar, men det får nog bli ett helt eget inlägg lite längre fram.

Jag hoppas att du hade en fin nyårsafton och önskar dig en god fortsättning på det nya året!

Sarah Berger Kullberg Trädgårdsdesigner Örebro

/Sarah

Här på bloggen delar jag med mig av tips om trädgårdsdesign, odling och allt möjligt som har med trädgård att göra. Hunden Evi och naturupplevelser är andra stora intressen. Bor och är uppvuxen i Örebro. 

Inga kommentarer

Skriv en kommentar