Vecka 12. tre nätter i Skåne och trädgårdsrådgivningar

Den kommande veckan är min mest intensiva vecka på länge. Idag har jag tagit tåget ner till Skåne för att gå en kurs i beskärning imorgon och på onsdag. Utanför kursboendet sprider hybridkejsarolvonens buske en ljuvlig doft. Blommorna ser inte mycket ut för världen men låt dig inte luras av det, doften är underbar! Rabatterna är fyllda av mattor med snödroppar och krokus i olika färger. Det känns som att få en försmak av riktig vår.

Jag älskar listor av olika slag, så här är en blogglista om veckan som kommer, inspirerad av Elsa.

Hybridkejsarolvon blommar i mars

Hybridkejsarolvon med blommor som doftar underbart.

God kväll, hur är känslan?

Taggad på utbildning imorgon, och trött i kroppen av träningsvärk efter ett gympass igår.

Beskriv veckan som kommer i tre ord:

Vårkänslor, beskärning och mysiga tågresor.

Vad händer i veckan?

Imorgon och på onsdag ska jag på en kurs i beskärning på Hvilan i Kabbarp. Jag har velat gå en beskärningskurs länge och ser verkligen fram emot att få lära mig det ordentligt så att jag framöver kan erbjuda den tjänsten till mina trädgårdskunder också. 

Ett råd till er som funderar på att ta hjälp med beskärning av era frukt- och prydnadsträd är att alltid anlita personer som har en utbildning i beskärning. Felaktig beskärning kan göra stor skada, som kan vara svår att rätta till i efterhand.

I slutet av veckan har jag ett par trädgårdsrådgivningar och i helgen ska jag lansera en rolig grej tillsammans med min kompis Jenny

och på fritiden?

Jag ska försöka hinna med att njuta av våren nu när jag är i Skåne, den har kommit en bra bit längre än hemma. Kanske en promenad till Classicum för att kika in deras växthus imorgon efter kursen?

Och i helgen ska jag så sommarens luktärter! Enligt luktärtsgurun Cecilia Wingård är det lagom att så i vecka 12 för oss som bor i södra halvan av landet.

Formklippt buxbom i parken på Hvilan

Formklippt buxbom i parken på Hvilan.

Vad planeras just nu?

Just nu planerar jag in nya trädgårdsprojekt med start i april och maj. Jag har fortfarande möjlighet att boka in fler rådgivningar eller designprojekt under våren. Läs mer och kontakta mig här, om du vill ha hjälp att skapa din trädgårdsdröm inför sommaren.

En känsla:

Vårlängtan. Men än kan det komma fler bakslag. Förra året snöade det när jag var på Nordiska trädgårdar i slutet av mars. För att inte tala om snöovädret i början av april. 

Men den här veckan tänker jag njuta av att det är någorlunda milt väder, och framförallt att det inte är snö. 

Hoppas du får en fin vecka! <3

Sarah Berger Kullberg Trädgårdsdesigner Örebro

/Sarah

Här på bloggen delar jag med mig av tips om trädgårdsdesign, odling och allt möjligt som har med trädgård att göra. Hunden Evi och naturupplevelser är andra stora intressen. Bor och är uppvuxen i Örebro. 

Inga kommentarer

Skriv en kommentar