Vecka 15: Trädgårdsrådgivningar och aprilväder

Oj, vad tiden rusar fram. Det är redan 10 april, trots att det var mars igår. 

Det händer så mycket just nu. Våren är här på allvar. Nåja, så mycket som våren kan vara här i april – vi har ju faktiskt redan fått det första traditionella bakslaget med snöoväder. 

Blåsipporna står i full blom och vitsipporna är på god väg. Häggens blad börjar slå ut, de tidigaste perennerna grönskar och rönnens vackra bladutspring är på gång. Humlor och fjärilar flyger mellan krokus, lungört och vårstjärnor. Rädisorna spirar och spenaten är skördeklar i växthuset.

Och kanske det säkraste vårtecknet för en trädgårdsarkitekt: trädgårdsägarnas inspiration och energi vaknar till liv – så kul! Jag har flera rådgivningar inbokade den här veckan, och ett första besök för att starta upp ett större designprojekt. Och så lite ritningsunderlag och offerter att ta fram mellan mötena. Tiden bara går och det känns inte direkt som att jag får något gjort – fastän jag gör grejer hela tiden. För ett tag sen skrev jag något liknande i en facebookgrupp för soloprenörskor och fick tipset att skriva ner allt jag gör – för att kunna se att jag visst får något gjort. Det funkade bra då så jag får nog köra med det ett tag nu igen.

Det stora problemet är egentligen att jag vill mer än vad tiden räcker till. Vad finns det för bra lösning på det? Prioritera kanske? Ja jo, det är väl så, men det får bli en annan dag. Just nu vill jag leva i villfarelsen att jag kan hinna allt på en gång.

Jag vill lägga ut fler inlägg både här och på Instagram. 

Jag vill dela mer från min egen trädgård och mina odlingar.

Jag vill fota mer med systemkamera.

Jag vill bli klar med det sista för att öppna upp webbkursen. (Jag vågar inte säga något datum när det är dags – trots att det kanske egentligen är vad som krävs för att det verkligen ska bli av😬)

Jag vill bygga upp nya odlingsbäddar i köksträdgården. Jag vill plantera alla buskar och träd som jag köpte på Nordiska trädgårdar. Jag vill bygga staket. Jag vill hålla kvar lusten och orken att ta hand om alla små plantor jag förodlar. 

En dag i taget, en sak i taget, ett djupt andetag i taget ~ så ska jag nog hinna med att njuta av den här våren också👩‍🌾🌱

/Sarah

Här på bloggen delar jag med mig av tips om trädgårdsdesign, odling och allt möjligt som har med trädgård att göra. Hunden Evi och naturupplevelser är andra stora intressen. Bor och är uppvuxen i Örebro. 

Inga kommentarer

Skriv en kommentar