Vecka 18: Två veckor i vår nya trädgård

Nu har det hunnit gå två veckor sen vi flyttade och det känns som att vi har kommit hem. Två veckor som känns som två månader. Två veckor med fantastiska solnedgångar, snö och sommarvärme. Två veckor med intensiv och omväxlande vår. Träd som grönskar, småfåglar som kvittrar in våren, tulpaner och påskliljor som blommar och häggknoppar som snart brister.

Min nya köksträdgård💚

Solnegångarna🧡

Dillpionen knoppar.

Förutom allt som kommer med en flytt ~ packa ner och upp, komma i ordning, flyttstäda, flytta förodlingar ~ så har det även varit fullt ös med jobb, 30-årsfirande, valborgsmässoafton, begravning och att förbereda köksträdgården för sådd, utplantering och flytt av mitt tunnelväxthus. Och att försöka hinna med att njuta av våren däremellan.

Lite av det vi har hunnit med i trädgården så här långt:

Flyttat amerikanska blåbär som stod där tunnelväxthuset ska stå.

Nya no-dig-bäddar.

Satt lök.

Kastat den älskade, blå bollen.

Årets första omgång nässelvatten.

Grävt och flyttat några buskar.

Grävt upp stenar.

På jobbfronten har det varit nya och nygamla designprojekt, kurslansering, trädgårdsmässa på Örebrotravet, studier, turer till den gamla trädgården för att skörda tulpaner till trädgårdskiosken, försöka hinna med att uppdatera på instagram och här på bloggen. Jag har också hunnit vara med i lokaltidningen också, här finns artikeln för den som är nyfiken.

Det blev en kort veckouppdatering med ett gäng bilder från våra två första veckor i vår nya trädgård här idag, men jag hoppas få tid att göra lite fler trädgårdsinlägg här framöver.

Sarah Berger Kullberg Trädgårdsdesigner Örebro

/Sarah

Här på bloggen delar jag med mig av tips om trädgårdsdesign, odling och allt möjligt som har med trädgård att göra. Hunden Evi och naturupplevelser är andra stora intressen. Bor och är uppvuxen i Örebro. 

Inga kommentarer

Skriv en kommentar