Vecka 2: Om att leva i nuet och vårlängtan

Än dröjer det några månader innan det grönskar och blommar i trädgården igen.  Jag har lovat mig själv att jag ska försöka leva mer i nuet, uppskatta vardagen och vara här och nu. Vilket just nu innebär att njuta av vintern med allt vad det innebär ~ snö, kyla, värma sig framför brasan, promenader i vintersolen, försöka känna hur solen värmer kinderna (fast den egentligen inte gör det). 

Jag vill låta vardagen gå på med en lägre växel och låta vintern vara en viloperiod. Vila inför våren, som oavsett planering, hur mycket eller lite jag försöker förodla, alltid är en intensiv period. Och ännu lite mer intensiv i år, av anledningar som jag ska berätta mer om lite längre fram.

MEN. Nu börjar jag ändå längta efter våren. Jag hade tänkt vänta med vårblomster och försommarromantik ett tag till, men så råkade hitta bilder och klippen i kamerarullen. Då var det som att hjärtat tog ett skutt i bröstkorgen av längtan efter våren. Ljumna, ljusa kvällar, den spirande vårgrönskan, vitsippor, tulpaner, bin som surrar i äppelblom, säsongens första jordgubbar, frösådda grönsaker som kikar upp ur jorden och försommarregn efter flera veckors torka… Ja ni hör, längtan blev stor.

Så nu skriver jag en lista till mig själv på aktiviteter för att ta vara på vintern: 

– Åka skidor i Kilsbergen
– Elda en brasa, grilla korv och pinnbröd
– Åka spark på sjön ute hos mormor och morfar
– Hänga ut fågelmat i äppelträdet utanför mitt kontorsfönster
– Bygga en snölykta
– Vinterså grönsaker och sommarblommor

Fyll gärna på med dina bästa vinteraktiviteter i kommentarerna 🤍

Magnoliablom i maj
Sarah Berger Kullberg Trädgårdsdesigner Örebro

/Sarah

Här på bloggen delar jag med mig av tips om trädgårdsdesign, odling och allt möjligt som har med trädgård att göra. Hunden Evi och naturupplevelser är andra stora intressen. Bor och är uppvuxen i Örebro. 

Inga kommentarer

Skriv en kommentar