Vecka 21: arbete pågår

Vilka underbara varma, vårkvällar vi haft den senaste tiden. Jag försöker vara ute och njuta så mycket jag bara kan. För visst är det väl ändå så att den bästa tiden är nu? När det grönskar och blommar efter den långa grå, vintern. Högsommaren och sensommaren har förvisso också sin charm, men det är något speciellt med vårprakten. Fruktträdens blomning som avlöser varandra. Underbar hägg och syren. Våryra humlor som surrar från blomma till blomma i äppelträden. Det finns så mycket att njuta av nu.

Om jag får klaga lite så längtar jag efter regn. Det är otroligt torrt i jorden, vilket tar hårt på växterna. Jag går min vattningsrunda varje kväll och ibland på morgonen också. Ett rejält försommarregn skulle uppskattas något enormt. En chans att mätta jorden ordentligt och fylla upp regnvattentankarna.

Jag känner av vårstressen lika mycket som i förra veckan. Jag har fått lite mer ordning i köksträdgården så nu känns det inte lika omöjligt att kunna så och plantera ut grönsaker och sommarblommor. Dock behövs det många fler bäddar och än är inte tunnelväxthuset som ska husera alla tomater (eller gurkor, har inte bestämt mig riktigt än) flyttat.

I lördags hade vi en riktig fixardag i trädgården. Vi gick runt och grejade i lugn takt båda två. Gjorde det vi hade lust med och bockade av punkt efter punkt på att-göra-listan. En riktigt skön dag. Nu är de sista tulpanerna skördade, våra persikoplommon är planterade och alla växter som hade stått för länge i sina små krukor har planterats om. Köksträdgården städades på lövpåsar, krukor och redskap som var slängda lite hejvilt överallt.

Jag hade också tid att visualisera och drömma om hur jag vill planera köksträdgården, jag har en grov plan jag går efter men jag älskar att få gå och klura på detaljer och lösningar.

Visst vore det fint med en stenmur här?
Fler bäddar där?
Och en komposthörna så klart.
Kanske en portal?
Ett planteringsbord vore bra att ha.
Några bärbuskar kanske?
En liten uteplats med eldfat?

Nej, du hör ju. Det är ingen brist på tankar och idéer. Vi får se vilka som tar sig förbi idéstadiet och blir förverkligade. I år eller ett annat år. Det är ingen brådska, vi ska bo här i många år framöver.

/Sarah

Här på bloggen delar jag med mig av tips om trädgårdsdesign, odling och allt möjligt som har med trädgård att göra. Hunden Evi och naturupplevelser är andra stora intressen. Bor och är uppvuxen i Örebro. 

2 Kommentarer
 • Maria
  Publicerad klockan 08:10h, 29 maj Svara

  Jag håller med dig. Det är en fantastisk tid på vår/försommaren. Jag har många projekt på gång. Jag hittade hit tack vare nejlikrot. Tack för tipsen! Söt hund ni har. Idag lyser solen. Igen. Härligt! Odlar du pelargoner?

  • Sarah
   Publicerad klockan 14:51h, 29 maj Svara

   Visst är det en underbar tid vi har just nu, det gäller att njuta! Ja, jag har en del pelargoner, de är så tacksamma! Tycker framför allt om de med lite speciella bladverk.

Skriv en kommentar