Vecka 23: Uppdatering från min trädgård

Den här veckan har bjudit på lite mer regn och kallare väder, men jag har fått till några stunder i trädgården ändå mellan kunduppdrag och regnskurar och en heldag ute igår. Så härligt! Fokus just nu är att få klart ett antal bäddar i köksträdgården så att jag kan få ut alla förodlade plantor. Jag har ännu en gång lyckats förodla alldeles för mycket, trots att vi har varit mitt i en flytt under våren… 

Mellan alla projekt försöker jag njuta av all försommarblomning trädgården bjuder på. Ljuvligast i trädgården just nu är luktpionerna. Än så länge är det ’Festiva Maxima’ som bjuder på helt otroligt vacker blomning med härlig doft.

I veckan har jag kämpat på med staketet och en lååång no dig-bädd som ska fyllas med sommarblommor. Jag lägger kartong direkt på gräset, fyller på med diverse organiskt material ~ gräsklipp, löv, hö, kvistar, halvt nedbruten kompost, mm. och planterar sen mina förodlade plantor direkt i täckmaterialet. 

Lilla trädgårdshunden är alltid i närheten. Bästa igår var att bädda ner sig i höbädden.

Köksträdgården är, som jag nämnt tidigare, årets stora trädgårdsprojekt och inget som jag räknar med kommer vara klart inom den närmaste månaden. Det ligger grenar lite överallt, likaså krukor med plantor som ska planteras ut eller planteras om. Det får vara så. Nu satsar jag på att få iordning nya odlingsbäddar för att säkra sommarens grönsaksskörd.

Och just det! En höjdpunkt i veckan var att jag fick hjälp att montera ner tunnelväxthuset i vår förra trädgård. Nu ligger det i köksträdgården här hemma och väntar på att sättas upp igen. Förhoppningsvis får vi upp det innan midsommar. Vi får se.

/Sarah

Här på bloggen delar jag med mig av tips om trädgårdsdesign, odling och allt möjligt som har med trädgård att göra. Hunden Evi och naturupplevelser är andra stora intressen. Bor och är uppvuxen i Örebro. 

Inga kommentarer

Skriv en kommentar