Vecka 26: Just nu

Just nu öser regnet ner utanför fönstret. Det är söndag kväll och det har varit mer eller mindre intensiva skurar sedan förmiddagen. Tacksamt för marken som har torkat ut rejält efter det varma vädret i veckan som var. Inte lika tacksamt för mig som hade hoppats på att komma lite längre med att sätta upp mitt tunnelväxthus i helgen. Nåja, det ska bli lite mindre regn till veckan. Förhoppningsvis är det uppe till nästa helg.

Just nu känner jag mig nöjd över att ha packat upp de sista flyttkartongerna. Eller nej, det är inte riktigt sant. Det finns ett gäng kartonger kvar i källaren, de måste få stå kvar tills vi har ordnat någon bra förvaringslösning där nere. Men! Alla kartonger på bottenplan och övervåningen är uppackade. Nästan att det borde firas. 

Just nu råder det (ett inte så kreativt) kaos i köksträdgården. Jag har 15 projekt igång på en och samma gång. Samtidigt som jag inte ens har planterat ut tomaterna än. Men jag har stora visioner och tilltro till att det kommer bli riktigt fint när det väl är klart. Tomatplantorna verkar dock må helt okej i sina små krukor, växer på och har börjat blomma. Så fort växthusets stomme är invägd och nedgrävd ordentligt ska jag göra finfina bäddar med hästgödsel och kompost så att de kan komma ner i jorden.

Just nu tänker jag att jag borde ta en paus i att skriva det här inlägget. Ta med mig systemkameran och gå ut en stund i regnet. Har jag tur så har ösregnet övergått i duggregn, men jag ska väl inte hoppas för mycket. Jag chansar. Strax tillbaka!

Just nu kom jag precis in igen. Jag hade tur, det duggregnade bara. Däremot hade fukten lockat fram mängder av mördarsniglar, tror jag dödade uppåt hundra stycken på en kort stund. Än så länge har de flesta växterna i köksträdgården klarat sig utan större skador, men det är bevisligen dags för en runda med ferramol igen.

Just nu funderar jag på om inte sniglarna och myggorna har gått i maskopi. Det är nästan outhärdligt att leta sniglar när myggorna svärmar runt en. 

mördarsnigel som klättrar på växthus
Sarah Berger Kullberg Trädgårdsdesigner Örebro

/Sarah

Här på bloggen delar jag med mig av tips om trädgårdsdesign, odling och allt möjligt som har med trädgård att göra. Hunden Evi och naturupplevelser är andra stora intressen. Bor och är uppvuxen i Örebro. 

Inga kommentarer

Skriv en kommentar