Vecka 3: Tre lästips

Äntligen tittade solen fram efter vad som känns som en evighet med snöslask. Det verkar dock inte bättre än att det kommer mer blötsnö redan imorgon, men det är bara att gilla läget. Vädret kan vi ju inte göra så mycket åt.

I veckan ska jag fortsätta jobba med ett designprojekt där ett nybyggt hus ska få en lättskött och stilren trädgård, skicka in ett par skoluppgifter, skriva ett växtporträtt och göra det sista (förhoppningsvis) på förra årets bokföring. På torsdag ska jag åka på loppisrunda med en kompis och i helgen ska vi spela boule och äta brunch med familjen. Något jag har lärt mig de senaste åren är att det är så viktigt att ha roliga aktiviteter att se fram emot, för att lättare ta mig igenom de grå dagarna som är svensk vinter.

Tre lästips på tema djur och natur:

Lungsnäckor – verklighetens Lilla snigel. Om skillnaden mellan sniglar och snäckor. Och hur man ser skillnad på några vanliga sorter.

Strid om artrik skog blir pilotfall. Om turerna kring en gammal, artrik kalkbarrskog utanför Garphyttan där ”den nya skogspolitiken”, som innebär en förstärkt äganderätt, ställs på prov. Vad händer när skydd av viktiga arter och naturvärden i en gammal skog med ovanliga arter ställs mot markägarens rätt att ta ner skog?

Återskapad våtmark på Ålö. Om ett lyckat projekt att återställa våtmark. Jag tyckte det var intressant att se processen, men också hoppfullt att se utveckling som går åt rätt håll. Våtmarker är viktiga för den fåglar, fiskar och annat djurliv och för att hantera torka och översvämningar.

Sarah Berger Kullberg Trädgårdsdesigner Örebro

/Sarah

Här på bloggen delar jag med mig av tips om trädgårdsdesign, odling och allt möjligt som har med trädgård att göra. Hunden Evi och naturupplevelser är andra stora intressen. Bor och är uppvuxen i Örebro. 

Inga kommentarer

Skriv en kommentar