Vecka 40: Just nu

TRÄDGÅRDSFYNDAT: Eller ja, fyndat och fyndat, men jag har fått lavendel- och perovskiasticklingar som jag ska sätta i min plantering med torktåliga växter intill stallväggen.

TITTAR PÅ: Alla mot alla, Smartare än en femteklassare och youtubevideos: Paradrätten, Flock Finger Lakes, Sara Bäckmo och Ribecka.

ÄTER: Det jag kan skörda i trädgården. Just nu mest grönkål, gurka och tomater. Och äpplen!!

HAR PÅ MIG: Har fyra uppsättningar kläder liggandes runtom i huset som jag varvar mellan. Mysiga och varma kläder för skrivbordsjobb. Jordiga kläder för trädgårdsarbete och beskärning. Träningskläder som kan användas en gång till. Och vardagskläder jag kan ha när jag ska ut bland folk och se någorlunda respektabel ut.

LYSSNAR PÅ: Trädgårdspoddar. Jordkommissionen. Lantzkampen! Morgonpasset. Eftermiddag i P3.

JOBBAR MED: Beskärning i några veckor till. Ett designuppdrag som ska levereras snart. En sista uppgift i den nästsista kursen i min trädgårdsarkitektsutbildning.

DET DOFTAR: Höst. Växter som vissnar och bryts ner. Som att jorden håller på att ta tillbaka det.

BLOGGPLANER FÖR VECKAN: Ett inlägg om att föryngra/beskära vinbärsbuskar, en lista med vinter- och städsegröna växter och en september-lista.

DAGENS AKTIVITET: Beskärning av ett äppelträd på förmiddagen och designjobb med växtval till en trädgård på eftermiddagen. Kanske ett träningspass ikväll.

Sarah Berger Kullberg Trädgårdsdesigner Örebro

/Sarah

Här på bloggen delar jag med mig av tips om trädgårdsdesign, odling och allt möjligt som har med trädgård att göra. Hunden Evi och naturupplevelser är andra stora intressen. Bor och är uppvuxen i Örebro. 

Inga kommentarer

Skriv en kommentar