Vecka 5. Önskningar för 2023.

Vi har redan kommit till vecka 5 och nu har jag börjat landa i mina önskningar för 2023. Jag är inte så mycket för regelrätta nyårslöften, men de senaste åren har jag skrivit ner önskningar för det kommande året. Jag har lätt att känna att jag inte gör så mycket eller utvecklas när vardagen bara rullar på, och då är det roligt att gå tillbaka till listorna och se att det faktiskt händer mycket på ett år. Några punkter på förra årets lista som bockades av var att besöka Gotland, bygga ett tunnelväxthus och jobba någon annan stans än hemma en dag per vecka.

Mina önskningar för 2023:

Bli klar med utbildningen till Diplomerad Trädgårdsarkitekt. Jag har några få uppgifter kvar innan det är dags att starta i gång examensarbetet, där jag ska följa ett projekt från början till slut. En trädgård som ska byggas upp helt från början vid ett nybyggt hus, alternativt en trädgård som ska göras om helt och hållet. 

Gå en kurs i beskärning.

Skapa fler rabatt-recept till webbutiken. Om du har önskemål på teman får du gärna lämna en kommentar eller skicka mig ett meddelande. 

Göra fler inlägg här. Sedan bloggar var stora för tio år sen har jag velat blogga men aldrig kommit mig för att göra det. Så nu är min plan att dela med mig mer av min vardag, mitt företagande och min trädgård. Kombinerat med mer faktabaserade inlägg i form av växtporträtt, trädgårdsstilar och annat som har med trädgårdsdesign att göra.

Göra fler korta turer med vår campervan. I vår vill jag göra en trädgårdstur till Göteborgsområdet för att besöka Botaniska trädgården, Tjolöholms slott, Gunnebo Slott och Jonsereds trädgårdar.

Åka på fjäll-semester i sommar. Vandra. Bestiga en bergstopp. Se vattenfall. Kanske till och med ta ett dopp i en fjällsjö.

Fortsätta odla och experimentera i tunnelväxthuset. Just nu längtar jag mest efter att skörda gröna blad i april och solmogna meloner i augusti.

Promenera mer på nya ställen. Som hundägare blir det en hel del promenader och jag tycker det är rätt tråkigt att gå samma runda om och om igen. I år vill jag utforska promenadstråk och vandringsleder runtom Örebro.

Hålla i rutinen att jobba någon annanstans än hemma minst en gång varannan vecka. Halva dagen på biblioteket och halva dagen på något lugnt café har fungerat bäst för mig hittills.

Sarah Berger Kullberg Trädgårdsdesigner Örebro

/Sarah

Här på bloggen delar jag med mig av tips om trädgårdsdesign, odling och allt möjligt som har med trädgård att göra. Hunden Evi och naturupplevelser är andra stora intressen. Bor och är uppvuxen i Örebro. 

Inga kommentarer

Skriv en kommentar