Vecka 5: veckans

God morgon! Måndagmorgon och ny vecka. De sista dagarna i januari, snart går vi in i vårvintern. Än ligger snön kvar i trädgården, men prognosen visar plusgrader hela veckan så snart är nog all snö (och is!) borta. Kanske kan det gå att hitta lite snödroppar som kikar upp inom en snar framtid?

I veckan ska jag bland annat skicka iväg ett designförslag till kund, fira min systers födelsedag, jobba från biblioteket i Kumla och äta lunch hos farmor, lämna blod och arbeta vidare med en grej jag ska berätta mer om snart. Och så ska jag gå utanför min comfort zone rejält – jag ska gästa en podcast för allra första gången. Berättar mer om vart det kommer gå att lyssna på den senare.

Insidan av en snödroppe

Jag hoppas ha tid och lust att greja lite ute i trädgården också. Förra veckan tog jag sticklingar av schersmin, fläder och hybrididegran. De sistnämna är mest av ett experiment, vad jag har kunnat läsa mig till är det inte helt lätt att få idegran att rota sig – men om det skulle lyckas vore det väldigt roligt!

Nu är det också en utmärkt tid för vintersådder. I år tänker jag mest vinterså i godislådor – sånt som ska planteras ut senare – och i stora krukor – sånt som ska skördas direkt. Jag hoppas hinna få ner lite fröer i jorden den här veckan. Min plan är att vänta lite till med förodlingen inomhus. Jag har redan sått chili, paprika och kål som ska ge tidig skörd i växthuset, men resten får vänta lite till. Eller nej, nu när jag tänker på det är det nog bäst att få ner aubergine och purjofröerna i jord den här veckan också. Men tomatfröerna får ligga kvar i frökistan en bit in i mars.

Sarah Berger Kullberg Trädgårdsdesigner Örebro

/Sarah

Här på bloggen delar jag med mig av tips om trädgårdsdesign, odling och allt möjligt som har med trädgård att göra. Hunden Evi och naturupplevelser är andra stora intressen. Bor och är uppvuxen i Örebro. 

Inga kommentarer

Skriv en kommentar