Vecka 6: om att kliva ur sin comfort zone (och om nordiska trädgårdar)

God morgon! Jag sitter uppkrupen i soffan med datorn för att skriva det här. Klockan är 06.23 och det är måndag morgon. Jag har bestämt mig för att det här ska bli en bra och produktiv vecka. Trots kylan som kommit tillbaka och drar ner humöret. En annan sak jag har bestämt, eller kanske rättare sagt har som ett av mina *nyårsönskningar*, är att 2024 är året jag lämnar min comfort zone och gör sånt som är nytt och som känns lite läskigt. Och nu har jag faktiskt flera jobb- och trädgårdsrelaterade saker att berätta om. Ser fram emot samtliga med lika delar skräck och glädje.

Förra veckan gjorde jag poddebut när jag gästade Trädgårdstrollets trädgårdspodd och pratade hållbar trädgårdsdesign. Avsnittet har inte släpps än, men när det släpps ska jag våga mig på att lyssna igenom det och sen dela länken här.

En annan sak jag har jobbat på den senaste tiden (och som jag smyglanserade här på hemsidan och i mitt nyhetsbrev igår) är en webbkurs med tema ”Skapa vackra och hållbara rabatter”I den här kursen får du lära dig allt du behöver för att kunna skapa vackra, harmoniska och hållbara rabatter. Vi kommer fokusera på fleråriga rabatter med perenner, lökväxter, buskar och träd.

Kursen öppnar för anmälan framåt slutet av februari. Ska bli så kul! Om du inte vill missa en plats på kursen som lär dig allt du behöver för att skapa magiska rabatter – dessutom med möjligheten att lämna in den färdiga planen för din rabatt för att få feedback med specifika tips och råd – kan du skriva upp dig på väntelistan via länken nedanför. Det är ingen bindande anmälan, men du kommer få information (och ett öppningserbjudande!) först av alla!💚

Jag ska vara med på Nordiska Trädgårdar! I höstas såg jag en i annons att de sökte personer som vill bygga upp en liten uteplats (20 kvm) och blev direkt sugen. Tanken låg och marinerades ett tag, idéer väcktes och till slut tog jag fram ett koncept, ritade en illustrationsplan och gjorde ett moodboard som jag skickade in. Och precis innan jul fick jag svar att jag ska få vara med och bygga upp min uteplats!

Jag pendlar mellan tanken att det är rena vansinnet ~ vad har jag gett mig in på och hur ska jag lyckas driva igenom det här och skapa en vacker tilltalande trädgård inomhus i mitten av mars? Och inspiration och pepp att det känns jättekul ~ det är lång tid kvar och det är klart att jag ska fixa det här! Ärligt talat är de första tankarna mest närvarande nu och jag har varit på vippen att avstyra det hela ett par gånger. Men jag tänker att det blir mer verkligt genom att skriva om det här, kanske kan jag avdramatisera det hela lite?

Jag kommer berätta mer lite längre fram, och ni kommer få hänga med i förberedelserna!

Sarah Berger Kullberg Trädgårdsdesigner Örebro

/Sarah

Här på bloggen delar jag med mig av tips om trädgårdsdesign, odling och allt möjligt som har med trädgård att göra. Hunden Evi och naturupplevelser är andra stora intressen. Bor och är uppvuxen i Örebro. 

Inga kommentarer

Skriv en kommentar