Vecka 9. Vintergäck, tulpaner och vårkänslor

Det är alltid skönt att komma ut i friska luften när man har ett stillasittande jobb vid ett skrivbord. Vilket jag blir tvungen till varje dag tack vare vår lilla hund. Det är en stor fördel med att vara hundägare tycker jag – att man är tvungen att gå ut varje dag, oavsett väder. 

Må så vara att det alltid är skönt att komma ut, men visst är det mycket lättare att ta sig ut när det är soligt och vårväder ute än när det regnar på tvären och är 0-gradigt. 

Den senaste veckan har det verkligen varit härligt att gå ut, och nästan svårt att tvinga sig att gå in till skrivbordet igen när lunchrasten tog slut. 

Vilket underbart vårväder det har varit! Vårkänslorna riktigt spritter i kroppen när termometern visar 10 grader, vintergäckens söta små blommor lyser som solar i trädgården och spenaten gror inne i växthuset. Jag har passat på att njuta fullt ut, med vetskapen om att det i nästa vecka ska bli vinterväder igen. 

Vintergäck
Tunnelväxthus i mars 2023

Än så länge är jorden i odlingslådorna frusen och det dröjer ett bra tag innan de är fyllda med praktfulla kålhuvuden och ljuvliga sommarblommor. Men inne i tunnelväxthuset däremot! Där spirar spenat och mizunakål, tulpanerna är på väg upp och den övervintrade vintersallaten växer till sig och kan snart skördas. De växter som har kommit upp har fått fiberduk som skydd mot kylan som ska bli den kommande veckan.

Fiberduk täcker tulpaner som är på väg upp ur jorden
Tulpaner på väg upp ur jorden
Sarah Berger Kullberg Trädgårdsdesigner Örebro

/Sarah

Här på bloggen delar jag med mig av tips om trädgårdsdesign, odling och allt möjligt som har med trädgård att göra. Hunden Evi och naturupplevelser är andra stora intressen. Bor och är uppvuxen i Örebro. 

Inga kommentarer

Skriv en kommentar