Recept: Enkla zucchinibiffar i ugn

Enkla zucchinibiffar i ugn

Så här på sensommaren har de flesta odlare ett överflöd av zucchini och squash. Vi odlare brukar också vara rätt bra på att dela med oss av just squashskörden, så kanske har du fått tag i squash utan att du odlat själv. Ett bra sätt att använda några stycken är att göra det här receptet på enkla zucchinibiffar i ugn. De steks i ugnen, så du slipper besväret med att de flyter ut och fastnar i stekpannan. 

Om du inte kan använda all zucchini på en gång går det bra att riva och frysa den. Då kan du ta fram och göra biffarna i vinter.

Enkla zucchinibiffar i ugn

Ingredienser

• En medelstor zucchini
• 2 klyftor vitlök
• 1 riven gul lök
• 1 krm chilipulver
• 1 dl panko/ströbröd
• 2-3 dl riven ost
• 2 ägg

Gör så här

1. Sätt på ugnen på 200 grader.

2. Riv en medelstor zucchini grovt. Salta och låt stå och dra några minuter.

3. Skala och riv lök och vitlök.

4. Krama ur så mycket vätska ur zucchinin som går.

5. Blanda zucchini, lök, vitlök och chilipulver.

6. Blanda i panko/ströbröd, riven ost och 2 ägg.

7. Forma till biffar och lägg på en plåt

8. Grädda i 200 grader tills biffarna får fin färg, cirka 15 minuter.

9. Servera med quinoa och säsongens sallad, på till exempel grönkål, persilja, gurka och tomat.

Närbild på enkla zucchinibiffar i ugn
Sarah Berger Kullberg Trädgårdsdesigner Örebro

/Sarah

Här på bloggen delar jag med mig av tips om trädgårdsdesign, odling och allt möjligt som har med trädgård att göra. Hunden Evi och naturupplevelser kan  dyka upp ibland. Bor och är uppvuxen i Örebro. 

Inga kommentarer

Skriv en kommentar