Februarilistan 2024

Hur var februari?
Februari har rusat förbi och det känns knappt som att jag har hunnit något alls. Kvällarna blir ljusare och ljusare, solen värmer och de första vårlökarna kikar upp ur jorden. Det märks att den långa kalla vintern börjar släppa greppet och att vi börjar längta efter våren!

Februari har varit födelsedagsfirande, semlor och halkiga promenader. Snö och tö om vartannat. De första snödropparna som kikar upp ur jorden och vintergäck som lyser gult i häcken. Det har varit ljusa kvällar och att äntligen kunna vara utomhus efter klockan 16. Februari har varit att beundra avenbokshäckar vid slussen och idegranshäckar i Kumla sjöpark. Njuta av vackra fröställningar och prydnadsgräs som står sig fint över vintern.

Månadens jobb
Förberedelser inför Nordiska trädgårdar ~ skrubbat och renoverat begagnade rottingmöbler, hämtat material i svärföräldrarnas skog och jagat växtleverantörer.

Och så har jag jobbat med webbkursen. Jag har legat sjuk en vecka, vilket har försenat lanseringen lite, men snart snart snart kommer det gå att köpa kursen👩‍🌾

Har du gjort något som du aldrig har gjort tidigare?
Ja, faktiskt! Gästat en podcast ~ trädgårdstrollets trädgårdspodd. Vi pratade drygt en timme om hållbar trädgårdsdesign, här kan man lyssna på avsnittet

Månadens böcker:
Brevvännerna av Eli Åhman Owetz
Sommar på den lilla ön i havet av Jenny Colgan
Tillbaka till den lilla ön i havet av Jenny Colgan
Julafton på den lilla ön i havet av Jenny Colgan

Jag lånade en hög böcker på Kumla bibliotek i början av månaden. Precis som jag alltid gjorde när jag var liten ~ jag kunde låna uppåt 10 böcker per gång och läste ut dem på under en månad. Jag läser inte riktigt i samma takt nu, men uppskattar verkligen att koppla av med en bra, lättsam bok.

Månadens bästa tv-program:
One Day (Netflix-serie baserad på David Nicholls bok – rekommenderas!), Alla mot alla, Mästarnas mästare och
Taskmaster.

Månadens poddar:
Lantzkampen och Helvetet med Walden & Parisa. 

Månadens trädgårdssysslor
Februari har varit en rätt lugn trädgårdsmånad för mig. När det inte har legat ett tjockt lager snö har det varit så blött att det knappt har gått att vara i trädgården. Men jag har vintersått grönsaker och sommarblommor som får stå ute och gro i takt med att värmen kommer, sått aubergine och skolat om småplantor som såddes i januari och beskurit vinbärsbuskarna. Ser fram emot mer trädgårdsarbete i mars!

En önskan inför mars?
Att allt ska gå bra med min uteplats på Nordiska trädgårdar och en lyckad lansering av webbkursen!

Sarah Berger Kullberg Trädgårdsdesigner Örebro

/Sarah

Här på bloggen delar jag med mig av tips om trädgårdsdesign, odling och allt möjligt som har med trädgård att göra. Hunden Evi och naturupplevelser är andra stora intressen. Bor och är uppvuxen i Örebro. 

Inga kommentarer

Skriv en kommentar