Fördelar med en färdig rabattdesign

Fördelar med en färdig rabattdesign

När du köper en färdig rabattdesign får du en tydlig plan att följa. Du får en växtlista som innehåller de växter du ska köpa när du är i växtbutiken, instruktioner hur du förbereder rabatten, planterar dina växter och hur du sköter om rabatten efter plantering. Oavsett om du vill göra om en befintlig rabatt eller anlägga en helt ny kan du ha glädje av en färdig rabattdesign.

Just nu är det den bästa tiden att plantera nya växter i din trädgård. Om du vill ha en ny rabatt i din trädgård får du gärna kolla in mina färdiga rabattdesigner i webbshopen. Växterna rotar sig bättre på hösten när de inte behöver lägga massa energi på att växa, blomma och sätta frö. Dessutom är jorden naturligt fuktig vilket betyder att du inte behöver vattna lika mycket.

röd solhatt med fjäril

Skymningsrabatt och fjärilsrabatt

Just nu kan du välja mellan två olika stilar på rabatter: Sarahs fjärilsrabatt och Sarahs skymningsrabatt. Fjärilsrabatten innehåller precis som du kanske förstår på namnet blommor som är omtyckta av fjärilar (och andra nyttoinsekter). Skymningsrabatten är vacker dygnet runt, men gör sig allra bäst när det börjar mörka. Den består av perenner med vita blommor och/eller blad som lyser upp i mörkret. Om du önskar någon specifik stil eller tema får du gärna berätta det i en kommentar under det här inlägget! 

Alla växter är valda med stor noggrannhet utifrån kunskap om växter och design. Till exempel vilket läge växterna trivs på, deras höjd, bredd och form och hur de olika sorterna samspelar med varandra.

Båda rabatterna finns i två storlekar och är anpassade för olika lägen. Fjärilsrabatten finns för två olika lägen och skymningsrabatten för tre olika lägen. Gå till webbshopen för att få mer information. 

Om du vill ha ett rabattförslag som är anpassat efter en specifik rabatts mått och läge samt dina önskemål om färger, blomningstid, m.m. får du gärna läsa mer om mina trädgårdsdesigntjänster  .

Vad innehåller en färdig rabattdesign?

När du köper en färdig rabattdesign får du en växtlista som fungerar som en inköpslista när du åker till växtbutiken. Du får även en lista med vårblommande lökväxter som förlänger rabattens blomningstid. Du får planteringsinstruktioner och en planteringskarta för att enkelt kunna plantera din nya rabatt, och en lista med skötselråd att följa för att växterna ska etablera sig bra.

De färdiga rabattdesignerna levereras via e-post som en nedladdningsbar PDF, så att du ska få tillgång till din nya rabatt fort. 

4 fördelar med en färdig rabattdesign

Du sparar tid

Du slipper lägga tid och energi på att planera och leta efter vilka växter som passar bäst i din trädgård. Om du köper någon av mina färdiga rabattdesigner får du en plan att följa för att få en vacker rabatt helt enligt den stil du väljer. 

Du köper rätt växter direkt

Genom att ha med dig växtlistan när du åker till affären vet du exakt vilka växter du ska köpa för att lyckas. På så sätt sparar du pengar på att köpa rätt växt från början, istället för att du spontanköper något du tycker är fint men som inte trivs i det läget där du ska ha din rabatt. 

Du får instruktioner hur du planterar och tar hand om din rabatt

Med tydliga instruktioner hur du ska plantera din rabatt har du ett bra utgångsläge för att lyckas med din nya rabatt. Instruktionerna inkluderar hur du förbereder växtplatsen där din nya rabatt ska vara, hur du planterar och hur du tar hand om rabatten de första åren för att växterna ska etablera sig ordentligt.

Du får rätt växt till rätt plats

Är platsen för din rabatt solig eller skuggig? Fuktig eller väldränerad? Vilken jordmån är det? De olika rabattdesignerna är anpassade efter ett specifikt läge, med växter som trivs i just det läget. Det innebär att växterna kommer växa fortare och leva längre.

Missa inte nya rabattdesigner

Anmäl dig till mitt nyhetsbrev i formuläret nedan för att inte missa när nya rabattdesigner släpps.

Sarah trädgårdsdesign online och i Örebro

Sarah Berger Kullberg

Här delar jag med mig av tips om trädgårdsdesign, odling och allt möjligt som har med trädgård att göra. Hunden Evi och naturupplevelser kan  dyka upp ibland. Bor och är uppvuxen i Örebro.

Inga kommentarer

Skriv en kommentar