Odla snabba grönsaker

Så snabba grönsaker nu!

Nu börjar jag längta efter färska, egenodlade grönsaker. Enligt mig smakar egenodlade blad mycket bättre än köpta. Först ut att skördas här hos mig i år är övervintrad vintersallat som har växt till sig ordentligt under de senaste veckornas vårväder. Ett annat bra sätt att kunna skörda bladgrönsaker under våren är att så snabba grönsaker i krukor och odlingslådor du ska använda till sommarblommor och tomater under sommaren.

Än dröjer det ett tag innan vi på allvar kan plantera ut sommarblommor och tomater i krukorna på altaner och uteplatser och i växthusen. Visst kan vi använda några av krukorna till vårblommor – penséer, vårlök och påskliljor. Men hemma hos mig står de flesta oanvända ett tag till. Så varför inte passa på att odla lite snabba grönsaker innan? Om du sår nu i slutet av mars kan du skörda små blad om 1-2 månader.

Så snabba grönsaker
Skott av snabba grönsaker
Spenat växer snabbt
Små skott av bladkål

Välj sorter som gror fort, på fröpåsarna brukar det finnas information om grotid. Några grönsaker som gror fort – och alltså passar att så nu – är spenat, sallat, rädisor, ärtskott, ruccola och olika sorters bladkål – på bilden här nedanför är mizunakål som är helt otroligt god. Jag ska nog gå ut och så lite mer under dagen!

Mizunakål redo att börja skördas
Sarah Berger Kullberg Trädgårdsdesigner Örebro

/Sarah

Här på bloggen delar jag med mig av tips om trädgårdsdesign, odling och allt möjligt som har med trädgård att göra. Hunden Evi och naturupplevelser kan  dyka upp ibland. Bor och är uppvuxen i Örebro. 

Inga kommentarer

Skriv en kommentar