Hej! och välkommen hit!

Hej!

och välkommen hit!

Mitt namn är Sarah (Birgitta) Berger Kullberg, jag är 27 år gammal och bor i Örebro tillsammans med min man och hund. Jag älskar allt som har med trädgård och odling att göra. Min trädgårdsresa började som barn när vi tog bort vår lekstuga och jag fick göra ytan där det hade stått till mitt eget lilla blomsterland. Jag fick hämta plantor hos farmor Birgitta som bodde ett par stenkast bort och botanisera i handelsträdgården. Där och då föddes kärleken till trädgård och växter.

Jag har sen genom åren odlat på balkong i Jönköping under tiden jag studerade till arbetsterapeut, på fönsterbräda i Göteborg och nu i odlingslådor och växthus i Örebro. För några år sedan när vi flyttade till hus började jag direkt att bygga upp en köksträdgård som sedan har utökats lite för varje år. Jag odlar främst i odlingslådor som under åren har gett oss en hel del mat. Jag har även återupptäckt perenner och charmen med att ha växter som kommer tillbaka år efter år.

Min tanke med den här bloggen är att skriva om allt som har med trädgård och odling att göra. Jag kommer dela med mig av tips inom trädgårdsdesign och odling och även min resa som ny företagare i trädgårdsbranschen. Hunden Evi och naturupplevelser kan också råka dyka upp ibland.

Trädgårdsdesigner

Det har i flera år varit min dröm att på något sätt arbeta med trädgård och när jag hittade en utbildning i trädgårdsdesign på Trädgårdsakademin insåg jag att det var något för mig. Nu har jag nyss läst färdigt kursen och har precis startat upp min helt egna verksamhet inom trädgårdsdesign: Sarah Birgitta Trädgårdsdesign. Jag kommer till en början fokusera på trädgårdar åt privatpersoner, men skulle i framtiden även vilja vidga mina vyer och designa ”större” utomhusmiljöer, till exempel åt bostadsrättsföreningar eller offentliga miljöer.

Det som gör mig till en bra trädgårdsdesigner är att jag hela tiden vill lära mig mer och ta mig an nya utmaningar. Jag gillar att utforska olika stilar, lösningar och växtmaterial för att hitta den ultimata designen för varje trädgård. I arbetet får jag kombinera mina styrkor inom organisering/planering, kreativitet och lyhördhet med mitt allra största intresse som är allt som har med trädgård att göra.

trädgård för att må bra

Jag har tidigare läst en kurs om hur trädgårdar kan användas inom vården på SLU i Alnarp, vilket gav mig grundkunskaper om vilken positiv inverkan rätt design av trädgårdar kan göra för vår hälsa. Det finns så mycket forskning som visar att vår hälsa främjas av att spendera tid utomhus eller bara ha kontakt med utomhusmiljön på något sätt. Till exempel vet man att utomhusvistelse främjar återhämtningen för personer som har drabbats av utmattningssyndrom och har positiva effekter för äldre människor så som att sömnen förbättras, ensamhet motverkas och rörligheten behålls.

Av den anledningen önskar jag att alla ska ha tillgång till någon typ av utomhusmiljö att trivas och koppla av i, vare sig man bor i lägenhet mitt i stan eller i hus med egen trädgård.

Med det sagt vill jag än en gång hälsa dig välkommen hit och hoppas att du vill återkomma för att se vad jag har att dela med mig av 🙂

/Sarah
Sarah trädgårdsdesigner
Inga kommentarer

Skriv en kommentar