Vecka 12: Nordiska trädgårdar

Vecka 12 har totalt dominerats av trädgårdsmässan, så därför får det här inlägget (och säkert fler framöver) handla om just det. I måndags förberedde jag de sista detaljerna och i tisdags packade vi skåpbilen full med växter, möbler, dynor och annat att fylla uteplatsen med och styrde mot Älvsjö och Stockholmsmässan. Väl framme på Stockholmsmässan väntade de två pallarna och jag kunde äntligen börja bygga!

Det är så kul när ett projekt man jobbat på så länge ska byggas upp och ta form! Nästan som julafton!

Precis som jag brukar när jag jobbar med mina privata projekt duttade jag lite här och var ~ varierade mellan att lägga ut några plattor, hälla ut några jordsäckar, bära kullersten och smågatsten, bygga möbler och staket. I mina kundprojekt är jag mer organiserad – vad är det man brukar säga om skomakarens barn? (:

Mycket tunga uppgifter innan jag kunde börja med det allra roligaste: plantera och fixa till detaljerna! I onsdags arbetade jag med uteplatsen i 12 timmar, och gjorde klart nästintill allt innan jag tog kväll och åkte tillbaka till vår airbnb-stuga för att vila. För på torsdagen var det en tidig morgon igen för att färdigställa de allra sista detaljerna: fylla på vatten i vattenbadet, fixa så att alla detaljer stod rätt och vattna alla växter. 

Klockan 9 öppnade mässan och det strömmade in besökare, och sen har det varit full rulle hela helgen. Som jag skrev i mitt förra inlägg är det så fint att höra besökarnas kommentarer. Många har inspirerats av den lite vilda, naturnära stilen – det behöver inte vara så tillrättalagt och perfekt i trädgården, det är viktigare att det finns en personlig prägel som en besökare uttryckte det så fint. 

Jag har inte stått vid min uteplats hela tiden, utan har förstås gått runt på mässan och inspirerats av alla de andra uteplatserna, trädgårdarna och balkongerna och köpt en hel del växter (varav 4 nya träd som jag inte riktigt vet var de ska få hamna (: ). 

Ikväll klockan 18 när mässan stänger ska uteplatsen rivas och allt packas för att fraktas hem igen. Det känns lite bitterljuvt och tråkigt att allt hårt arbete bara försvinner, så jag har börjat klura på hur jag kan använda mig av de olika växterna och strukturerna hemma. Fåtöljen ska få en plats i mitt tunnelväxthus, men resten har jag inte riktigt bestämt mig för än.

Sarah Berger Kullberg Trädgårdsdesigner Örebro

/Sarah

Här på bloggen delar jag med mig av tips om trädgårdsdesign, odling och allt möjligt som har med trädgård att göra. Hunden Evi och naturupplevelser är andra stora intressen. Bor och är uppvuxen i Örebro. 

Inga kommentarer

Skriv en kommentar