Vecka 16: Vi ska flytta!

Som jag nämnde i förra veckan händer det mycket just nu, förutom att trädgårdssäsongen sätter igång på allvar så ska vi flytta! Vi hade egentligen tänkt vänta lite med att flytta, men vi har varit utan värme de senaste veckorna och börjar tröttna på att frysa från morgon till kväll –  så vi känner att vi lika gärna kan flytta nu. Speciellt när det finns ett tomt hus med fullt fungerande värme. Så på lördag går flyttlasset till vårt nya hus! 

Vi ska alltså flytta från det hus vi har hyrt de senaste 7 åren till vårt första alldeles egna hus (!) som min farmor och farfar köpte i början av 70-talet. Det känns så fint att vi får möjligheten att ta över huset och att det kommer finnas kvar i familjen, nu när farmor har flyttat därifrån.

Det är ett hus med en del renoveringsbehov, men vi kommer låta det få ta tid och börja med att bara åtgärda det viktigaste. Vi vill göra mycket själva, och använda oss av återbrukat material i så stor utsträckning det går. Jag är så inspirerad av Emma Sundh, som byggt ett hus av halmbalar (!) och återbrukat, begagnat material. Lägligt nog har Örebro kommun alldeles nyligen öppnat Byggreturen, jag känner på mig att vi kommer bli stamkunder där.

Jag har längtat så länge efter att ha en egen trädgård att utveckla, experimentera och plantera i. Jag längtar efter att skapa rum, göra stora planteringar och att plantera träd och få se dem växa. Redan nu i vår kommer några träd få komma ner i vår nya trädgård och jag ska utöka köksträdgården som har vuxit igen lite de senaste åren. Annars försöker jag bromsa mig själv och verkligen känna in platsen och de olika säsongerna innan jag sätter igång alltför stora projekt. Jag ska alltså försöka följa de råd jag själv ger i det här inlägget: När du tar över en äldre trädgård. Vi får se hur det går🫣👩‍🌾

/Sarah

Här på bloggen delar jag med mig av tips om trädgårdsdesign, odling och allt möjligt som har med trädgård att göra. Hunden Evi och naturupplevelser är andra stora intressen. Bor och är uppvuxen i Örebro. 

Inga kommentarer

Skriv en kommentar