Vecka 22: försommarblom

Växterna (och myggorna) mår bra av de varma temperaturerna temperaturerna och den senaste veckans efterlängtade regn. Försommarblomningen har fullkomligt exploderat. Löjtnantshjärta, dillpion, bondpion, och de tidigaste rosorna. På bilderna nedan: Finlands vita ros – så vacker och så full i knopp. Mossflox, stor ormrot och snöbollsbuske. Den perenna vallmon slår ut när som helst. Bergklint och gullregn likaså. Den här tiden är helt ljuvlig.

När jag skriver det här är det söndag kväll och jag samlar energi inför veckan som kommer. Fåglarna kvittrar utanför det öppna fönstret och än dröjer det ett par timmar tills det mörknar. I natt körde vi hem från bröllop i Göteborg, när vi närmade oss hemma och klockan närmade sig 03 var  solen på väg upp och dimman låg tät på åkrarna som omgav E20. Det såg nästan trolskt ut med den svävande, vita dimman och den rosa, molnfyllda himlen.

Jag känner mig nöjd efter en intensiv jobbvecka och att jag fick en lugn dag i den egna trädgården idag. Jag har äntligen fått ner all potatis (en månad sent är bättre än aldrig), planterat ut de första gurkplantorna i växthuset och påbörjat staketet runt köksträdgården. Små, små steg framåt. Jag behöver påminna mig gång på gång om att inte stressa med trädgården i år. Det finns som sagt så mycket jag vill hinna med, men det är faktiskt bara början av juni och sommaren är lång.

Intensivt lila mossflox

/Sarah

Här på bloggen delar jag med mig av tips om trädgårdsdesign, odling och allt möjligt som har med trädgård att göra. Hunden Evi och naturupplevelser är andra stora intressen. Bor och är uppvuxen i Örebro. 

Inga kommentarer

Skriv en kommentar