Vecka 9: hej från sjuksoffan

Hej och välkommen till ett spretigt inlägg från dag 5 i sjuksoffan. Jag har åkt på någon sorts influensa och har inte orkat plocka fram datorn de senaste dagarna. Roar mig med Grey’s Anatomy, Youtubevideos, en bok eller trädgårdstidning när febern tillåter och slumrar mellan varven. I vecka 9 förra året så blommade vintergäcken i trädgården för fullt, tulpanerna kikade upp i växthuset och vårkänslorna spirade i kroppen. Där är vi inte riktigt än i år. Eller vad vet jag om det egentligen, jag har inte orkat gå ut och se efter😅

Något jag däremot hade energi till var att gå ut och se solen gå ner igår. Vid 17.30 var det fortfarande ljust ute, underbart! Snart är det dags att så tomater, plantera ut köldtåliga kålplantor i växthuset, och kanske kanske kommer tulpanerna kika upp ur jorden där inne inom några veckor.

Något som upptar mycket av min tid (både vaken och sovande) är min uteplats på Nordiska trädgårdar. Uteplatser är nytt för i år på mässan, och det känns så kul att få möjligheten att vara med och bygga upp en lite visningsträdgård. Jag kallar min uteplats ”den vilda lilla trädgården”. Fokus ligger på biologisk mångfald, hållbarhet och återbruk. Med trädgården vill jag visa att det går att göra stor skillnad även med en liten trädgård, och att det faktiskt går att få plats med mycket även om trädgården är liten till ytan.

Det är mycket att att förbereda och många detaljer som ska klaffa. Jag har idag fått bekräftat att jag kommer hinna få hem de växter jag behöver, vilket var en enorm sten som lyfte från mina axlar. Det var mycket svårare att lyckas hitta någon som kan ta hem de växter jag behöver än vad jag hade trott. Jag håller på att renovera en blocketfyndad sittgrupp i rotting, samlar material i trädgården och svärföräldrarnas skog, drar upp växter och funderar på olika byggnadstekniska lösningar. Jag hoppas på mer energi imorgon så att jag kan fortsätta förbereda de lite mer praktiska sakerna.

Och så till en annan sak. Lanseringen av webbkursen: Skapa vackra och hållbara planteringar har tyvärr behövt skjutas upp lite på grund av att jag legat nerbäddad i soffan de senaste dagarna, men jag hoppas kunna öppna för anmälan i slutet av nästa vecka. Tack för tålamodet! Här kan du anmäla intresse redan nu så att du inte missar när kursen öppnar.

Jag önskar dig en fin vecka med många vårtecken💚

Sarah Berger Kullberg Trädgårdsdesigner Örebro

/Sarah

Här på bloggen delar jag med mig av tips om trädgårdsdesign, odling och allt möjligt som har med trädgård att göra. Hunden Evi och naturupplevelser är andra stora intressen. Bor och är uppvuxen i Örebro. 

Inga kommentarer

Skriv en kommentar