Mars 2024 i en lista

Hur var mars?
Mars var en otroligt rolig månad. Jag hade min uteplats på Nordiska trädgårdar, fick träffa en massa härliga trädgårdsmänniskor och några bloggläsare. Vilket kändes helt galet. Jag tänker inte på att det faktiskt är riktiga människor som går in och läser mina inlägg, trots att statistiken säger annorlunda. Min känsla är att jag trycker på ”publicera” och skickar ut inlägget i cyberrymden och sen tar det slut. Det jag vill komma fram till med det här svamlet är: TACK! Tack för att du läser och jättetack till er som skriver och säger att ni uppskattar inläggen – det betyder oerhört mycket för mig!

Mars har också varit mycket tid i vårt nya hus och trädgård och månaden när trädgårdssäsongen kommer igång på allvar. Det har varit kvällar som blir ljusare och ljusare och snö som smälter. Blommande snödroppar och krokusar. Årets första lunchkaffe utomhus. Spirande tulpaner. Nedtagning av en stor, gammal gran, och att ta hand om allt granris. Stress och lite ångest inför mässan. Men mest av allt har det varit en otroligt rolig månad.

Månadens jobb
Förutom mässan, som jag redan har avhandlat i ett antal inlägg (kanske lite för många?😅), har mars bestått av kundbesök, beskärning, rådgivningar och planering för att plantera växter från förra årets designprojekt. 
Det har tyvärr blivit lite för lite arbete med både bloggen och webbkursen. Men NU är det riktigt nära lansering, jag lovar!👩‍🌾

Har du gjort något som du aldrig har gjort tidigare?
Ja, det här månaden också! Jag har skapat en inspirationsuteplats på Nordiska trädgårdar (och vunnit juryns val av årets uteplats) – jag ska sluta tjata om det snart, eller ja, jag ska försöka sluta tjata om det.

Månadens böcker:
Förra månaden skrev jag att jag inte längre läser i samma takt som när jag var liten, men frågan är om jag inte gjorde det i mars. 12 böcker på en månad är nog rekord i vuxen ålder. När jag var stressad över Nordiska trädgårdar och allt runt det var det väldigt skönt att koppla av med lättsmälta, kärleksromaner.

Julafton på det lilla hotellet vid havet av Jenny Colgan
Kärlek på den lilla ön i havet av Jenny Colgan
Insnöade till jul av Sarah Morgan
Där drömmar möts av Sofia Fritzson
Bara en dejt av Sofia Fritzson
Lycka på landet av Sofia Fritzson
Vad hjärtat vill av Sofia Fritzson
Hopp om kärlek av Sofia Fritzson
Minnen från förr av Sofia Fritzson
Sommarhuset på stranden av Sarah Morgan
Bed & Breakfast för lata brudpar av Frida Gråsjö
Argbiggornas antikvariat av Frida Gråsjö

Månadens bästa tv-program:
Alla mot alla, Mästarnas mästare och
Taskmaster.

Månadens poddar:
De gamla vanliga SR-poddarna: Morgonpasset och Eftermiddag i p3, Lantzkampen och Helvetet med Walden & Parisa. 

Månadens trädgårdssysslor
Jag höll inte på så mycket i den egna trädgården i mars, det var så stort fokus på min uteplats. Men jag har sått årets tomater och en del sommarblommor, skolat om de plantor som växt ur sina första små krukor och njutit av allt som grott utomhus. Vintersådder som kommer upp, spenaten som fyller bäddarna i växthuset och tulpanerna som kikar upp ur jorden. Vid vårt nya hus togs en stor, gammal gran – som började se trist och sjuk ut – ner. Vi använde en stor del av grenarna till att göra ett risstaket (se bilderna här ovan). Det blev en härlig grön mur som ska få vara en av väggarna runt vår köksträdgård. Och så har jag sått morötter, rädisor, mm. för skörd under våren i nya trädgården. 

En önskan inför april?
Nu är vi redan halvvägs genom april, men jag önskar att månaden fortsätter som den har börjat: med mycket energi och inspiration. Och gärna lite varmare väder än det har varit de senaste dagarna.

Sarah Berger Kullberg Trädgårdsdesigner Örebro

/Sarah

Här på bloggen delar jag med mig av tips om trädgårdsdesign, odling och allt möjligt som har med trädgård att göra. Hunden Evi och naturupplevelser är andra stora intressen. Bor och är uppvuxen i Örebro. 

Inga kommentarer

Skriv en kommentar